„15 év – 15 sportág” – idén is lesz KEK

Jubileumhoz érkezett a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK), a tizenötödik kiírás alkalmával pedig tizenöt sportágra bővül az ELTE sportegyesülete, a BEAC, valamint a Nemzetei Közszolgálati Egyetem által közösen szervezett sportrendezvény.

Fotó: KEK

A lapunkhoz eljutatott közlemény emlékeztet arra, hogy ez az immár hagyományos budapesti sportesemény a magyarországi és a külhoni egyetemistáknak szól, akik futsal, alumni foci, nagypályás labdarúgás, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, sakk, darts, futás, e-sport, cheerleading, valamint idén először vízilabdában, tájfutásban, polefitnesszben és táncban is összemérhetik tudásukat február 29. és március 2. között.

Simon Gábor, a KEK főszervezője elárulta, hogy az idei rendezvényen első alkalommal mutatkozik majd be a vízilabda, mégpedig a Magyar Vízilabda Szövetség támogatásával, együttműködésében, a BEAC vízilabda szakosztályának szervezésében. „Emellett a szombati napon a 4. KEK Run – 1100 m-es futópályáján köröző – több száz futójával fog benépesülni az Orczy-park, de mellettük fel fognak tűnni a tájfutó verseny résztvevői is. A 15. KEK idén is lehetőséget nyújt a már nem egyetemista korú labdarúgóknak, és megrendezésre kerül a KEK öregdiák kispályás labdarúgó bajnoksága is, illetve a hagyományos sportágak mellett lesz, a korábbi években már bemutatkozó e-sport is. És ha ez még nem volna elég, akkor sportági bemutatók is lesznek: a 2023-as floridai cheerleading vb sikercsapatát, és az ELTE rúdsport szakosztályának sportolóit is láthatják majd a kilátogatók” – idézte a főszervezetőt a közlemény.

A legtöbb csapatsportágra az esemény hivatalos honlapján lehet nevezni.

A szervezők emlékeztettek arra, hogy a rendezvény rendszeresen jótékonysági programokkal is kiegészül. Idén a kárpátaljai gyermeknek kívánnak segíteni, így a karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum magyar diákjai számára gyűjtenek adományokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?