FRISSÍTVE – Kajak-kenu Eb: egy-egy magyar és román aranyérem született szombaton

FRISSÍTVE: Kopasz Bálint megnyerte a férfi kajak egyes 1000 méteres döntőjét a müncheni multisport-Eb keretében zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon. A román Cătălin Chirilă a férfi kenu egyes 1000 méteres számában lett aranyérmes. FRISSÍTÉS: Vihar miatt félbeszakították a verseny, amit vasárnap folytatnak.

Kopasz mögött a portugál Fernando Pimenta lett ezüstérmes, a bronzérmet a belga Artuur Peters szerezte meg.

A magyar versenyző ezzel megvédte címét, és a királyszámban jelenleg ő az aktuális olimpiai és világbajnok is. Kopasz – akinek Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, maga is kajakos olimpiai bajnok adta át az aranyérmet – két héten belül világ- és Európa-bajnoki címet is szerzett. Kopasz Bálint ért elsőként célba a kajakosok között | Fotó: MTI

A hónap elején a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon az 1000 méteres versenyszámban világbajnoki címet szerző 24 éves Chirilă az elejétől a végéig vezette a versenyt, és 3 perc és 49,68 másodperces idővel győzött. Másodikként a többszörös Európa-bajnok és a világbajnokságon is érmet szerző cseh Martin Fuksa, harmadikként az olasz Carlo Tacchini ért be a célba. Románia legutóbb 2011-ben Belgrádban Iosif Chirilă révén szerzett európai érmet (ezüstöt) ebben a versenyszámban, bajnoki címet pedig 2006-ban, Florin Mironcic révén.

A Bragato Giada, Nagy Bianka duó küzdelmes versenyben ezüstérmet szerzett szombaton a női kenu kettes 500 méteres számában. A férfi kenu egyes 5000 méteres számában a magyar Adolf Balázs ezüstérmet szerzett, majd a verseny után félbeszakították versenyt a közelgő vihar miatt. Vasárnap folytatják a viadalt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?