Eb-selejtező: Izrael a felcsúti Pancho Arénában fogadja Romániát

Bár korábban a ciprusi Nicosia, és a magyar főváros, Budapest is szóba jött, hétfő este az izraeli sajtó arról számolt be, hogy a zsidó állam válogatottja a felcsúti Pancho Arénában fogadja majd Romániát a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjében.

A Hamász palesztin terrorszervezet október 7-i támadása miatt a háborúban álló Izrael labdarúgó-válogatottja nem fogadhatja hazai környezetben ellenfeleit a jövő évi, Németországban sorra kerülő Európa-bajnokság selejtezőjében. A zsidó állam nemzeti tizenegye épp a trikolórokkal van egy csoportban, és versenyben áll a továbbjutást jelentő két hely egyikéért.

Az Izraeli Labdarúgó Szövetség (IFA) első fázisban azt közölte, hogy földrajzi közelség szempontjait figyelembe véve Cipruson rendezné meg a hazai találkozóit. Aztán ezt a változatot elvetették, és a Magyar Labdarúgó Szövetséggel (MLSZ) egyezségre jutva, úgy döntöttek, hogy november során Magyarországon fogadják Románia és Svájc legjobbjait.

Magyarországnak ebben a „műfajban” már van tapasztalata, októberben az orosz-ukrán háború miatt Fehéroroszország válogatottja is Budapesten, a Hidegkuti Nándor Stadionban fogadta Romániát. Ebből kiindulva mindenki arra gondolt, hogy Izrael választása is valamelyik budapesti stadionra esik. Ezért aztán kisebb meglepetést okozott, amikor az izraeli sajtó kiderítette, hogy a november 18-i mérkőzést a felcsúti Pancho Arénában rendezik.

A Fejér megyei település, Orbán Viktor magyar miniszterelnök szülőfaluja azt követően került be a hírekbe, hogy 2000 lakója számára 2014-ben 12 millió euróból 4000 fő befogadására alkalmas stadiont emeltek. Itt játssza hazai mérkőzéseit a Puskás Akadémia NB I-es csapat, de itt működik Magyarország legnagyobb labdarúgó akadémiája is.

„Szenzációs létesítmény. Amikor a Kolozsvári CFR edzője voltam, játszottunk ott egy barátságos mérkőzést. Megmondom őszintén, ötcsillagos, top körülmények vannak Felcsúton, mint a Bayern Münchennél és a Real Madridnál ” - fogalmazott a ProSportnak Vasile Miriuță, a magyar válogatott román származású ex-játékosa. Szerinte a magyarokat nem fogja érdekelni a trikolórok meccse, főleg, hogy a mérkőzést nézők nélkül játszanák.

Az Izrael - Románia mérkőzésre november 18-án 21:45-kor kerül sor. A mérkőzést a  Prima TV közvetíti élőben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?