EB-selejtező: Fehéroroszország Budapesten fogadja a román válogatottat

Budapesten, a zárt kapus Szusza Ferenc Stadionban rendezik meg csütörtök este 21:45 órai kezdettel a Fehéroroszország–Románia Európa-bajnoki selejtező mérkőzést. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az orosz-ukrán háború miatt nem engedélyezi, hogy a belaruszok hazai pályán fogadják ellenfeleiket.

Összesen hetvenen nézhetik meg csütörtök este a helyszínen, a budapesti Szusza Ferenc Stadionban a Fehéroroszország–Románia Eb-selejtezőt, ugyanis az orosz-ukrán háború miatt az UEFA a „szokásos” zárt kapus mérkőzéseknél is szigorúbb protokoll szerint jár el. A feketelevest három nappal később Bukarestben is „feltálalják”, ahol a trikolórok Andorra elleni összecsapására csak 14 alatti gyerekeket engednek be.

A román labdarúgó-válogatott győzelmi kényszerben várja soron következő két mérkőzését, ugyanis jelenleg ugyan az I-csoport 2. helyét foglalja el, a közvetlen rivális Izrael csak egy pont lemaradással áll a tabella 3. helyén.

1. Svájc                                 6              4              2              0              17 – 5      14
2. R
ománia                          6              3              3              0              9 – 4       12
3. Izrael                                6              3              2              1                7 – 7       11
4. Fehéroroszország          6              1              1              4              4 – 11        4
5. Koszovó                           6              0              4              2              5 – 8       4
6. Andorra                           6              0              2              4              3 – 10      2

Az Újpesti FC otthonát, a 13 ezer férőhelyes Szusza Ferenc Stadionban a fehérorosz szövetség számít házigazdának, viszont bukaresti sajtójelentések szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) is implikálódott a mérkőzés szervezésébe. A magyar szakszövetség átiratban fordult a Román Labdarúgó Szövetséghez (FRF) affelől érdeklődve, hogy a román válogatott kér-e rendőri védelmet a hagyományos meccs előtti városnézéshez. Az MLSZ arra is figyelmeztette a román vendégeket, hogy nem javallott védelmi egységek nélkül Budapest utcáin sétálni román színeket hordozó öltözékben.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?