EB-selejtező: nem bírt Izraellel a román válogatott

A svájci válogatott Koszovóban, Fehéroroszország pedig Andorrában szintén döntetlent játszott.

Románia Bukarestben fogadta az izraeli válogatottat a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek I-csoportjában A 27. percben az izraeli kapus hibáját kihasználva Denis Alibec előnyhöz juttatta a román válogatottat, a szünet után nem sokkal Oszkar Glukh kilőtte a bal alsó sarkot – ezzel Izrael továbbra is tapadt a románokra. A házigazdák ezúttal sem brillíroztak, a kaput eltaláló lövések és a labdabirtoklás tekintetében is alulmaradtak a vendégekkel szemben – számolt be a Nemzeti Sport.Fotó: Facebook/Echipa Națională de Fotbal a României

A csoportot vezető svájci válogatott – kezdőjében kettő, kispadján pedig egy további koszovói származású játékossal – döntetlenezett Pristinában. A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, számolt be a Nemzeti Sport, szűk negyedóra elteltével a jobb oldalról érkező beadást Remo Freuler váltott gólra. A 65. percben Vedat Muriqi gyönyörű fejessel egyenlített, majd ismét Freuler pillanat jött el: a lekészített labdát a koszovói hátvéd, Amir Rrahmani „segítségével” juttatotta a kapuba. A mérkőzés végi hosszabbításból négy másodperc volt hátra, amikor Muriqi újra lecsapott: közeli találatával pontot mentett Koszovónak.

A csoport harmadik mérkőzésén Andorra Fehéroroszországot fogadta. A fehérorosz válogatott a mérkőzés elején szerzett egy VAR által elvett, szabálytalan gólt, ezt követően viszont nem tudott a kapuba találni. A szovjet utódállam válogatottja 15-ször próbálkozott kapura lövéssel, ebből azonban mindössze 3 ment kapura – az ibériaiak esetében 4:1-hez volt ez az arány.

A csoportot öt fordulót követően Svájc vezeti 11 ponttal, Románia pedig a második 9 ponttal, egyetlen ponttal előzve meg Izraelt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?