Győzelemmel kezdte az Eb-selejtezőket a román válogatott

Magabiztosan nyert két góllal a román labdarúgó-válogatott a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek első fordulójában, szombat este Andorrában.

Man (jobbról) szerezte a selejtezősorozat első román gólját | Fotó: frf.roA román végig uralták a Pireneusokbeli törpeállam csapat elleni mérkőzést, amelyet több mint kétezer, Spanyolországban dolgozó román vendégmunkás tekintett meg a helyszínen (a közönség kétharmadát tették ki). A Gazeta Sporturilor beszámolója szerint a román drukkerek „ellopták a show-t” a nemzeti csapat előtt, mert a kemény meg néhány tagja összeverekedett egymással, és a biztonságiaknak kellett rendet teremteni a nézőtéren.

A vendégcsapat Dennis Man révén szerezte meg a vezetést az első félidőben, és rögtön a térfélcsere után Alibec góljával növelte előnyét. A román együttes sok helyzetet kidolgozott, de a befejezésbe mindig hiba csúszott, így maradt a kétgólos különbség, annak ellenére, hogy az andorraiak a 61. perctől, Rebés kiállítása után emberhátrányban játszottak:

Európa-bajnoki selejtező 1. forduló, I-csoport:
Andorra–Románia 0–2 (0–1), gólszerzők: Man (35.), Alibec (49.)
Fehéroroszország–Svájc 0–5 (0–3), gólszerzők: Steffen (4., 17. és 29.), Xhaka (62.), Amdouni (65.) – a meccset a fehéroroszok elleni szankciók miatt semleges pályán, Újvidéken rendezték meg.
Izrael–Koszovó 1–1 (0–1), gólszerzők: Perec (56.), illetve Dasza (36., öngól)
Kedden: Koszovó–Andorra, Románia–Fehéroroszország, Svájc–Izrael

A magyarok Bulgária ellen kezdenek

A magyar válogatott az első fordulóban szabadnapos volt. Ellenfelei közül a szerbek a papírformának megfelelően legyőzték Litvániát, Bulgária viszont némi meglepetésre hazai pályán kikapott Montenegrótól.

Európa-bajnoki selejtező, 1. forduló, G-csoport:
Bulgária–Montenegró 0–1 (0–0), gólszerző: Krsztovics (70.)
Szerbia–Litvánia 2–0 (1–0), gólszerzők: Tadics (16.), Vlahovics (53.)
Hétfőn: Montenegró–Szerbia, Magyarország–Bulgária, Litvánia szabadnapos.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?