EB-selejtező: „kiénekelte” a 3 pontot Svájc szájából a csereként beállt Valentin Mihăilă

A 2024-es Európa-bajnokság I csoportjának 4. fordulójában Svájc válogatottja minden mutató alapján lefocizta a pályáról az Edward Iordănescu vezette trikolórokat, Amdouni két góljával biztosnak tűnő vezetéshez is jutott, majd a 90. és 92. percben jött a hidegzuhany a luzerni stadionban.

Már mindenki elkönyvelte, hogy Románia pont nélkül távozik Luzernből, ahol Svájc vendégeként lépett pályára a 2024-es Európa-bajnokság I-csoportjának 4. fordulójában, amikor a 90. percben jött Valentin Mihăilă.Fotó: FRF

De ne fussunk ennyire előre. Edward Iordănescu alig három nappal azután, hogy Pristinában csak egy szégyenletesnek számító gól nélkülidöntetlent ért el Koszovó ellen, hétfő este selejtezőcsoport első számú favoritjához, Svájchoz látogatott. A trikolórok meccsterve egyértelmű volt már a pályára küldött ultradefenzív összeállítás alapján, az 5-4-1-es kezdő nem sok jól ígért a luzerni stadion egyik sarkát megtöltő vendégdrukkerek számára.

Az alpesi ország válogatottja köszönte a lehetőséget, és az első perctől iszonyatos nyomás alá helyezte a vendégeket. A nyomasztó fölény a 28. Percben érett góllá, egy szépen felépített támadás végén a bal oldalról érkező labda szerencsésen pattant Amdouni elé, aki közelről bevette Horațiu Moldovan kapuját. Az FC Basel fiatal támadója a szünet előtt második gólját is megszerezte, kiszolgálója a svájciak veterán „atombombája” Shaqiri volt.

Szünet után se változott a játék képe, a házigazdáknak volt egy egy befújt, majd a videóbíró által elvett büntetője is. A mérkőzés 58. percében Iordănescu meghúzta eddigi karrierje leginspiráltabb cseréjét, Ianis Hagi helyére felhozta Valentin Mihăilát. A meccs nyugodtan csordogált a hazai győzelem felé, amikor a 90. percben Mihăilă szépített. Ettől még senki se dőlt kardjába Luzernben, viszont amikor 2 perccel később ugyanaz a Mihăilă megszerezte második gólját is, akkor megfagyott a levegő a stadionban.

Svájcnak volt még egy esélye a győztes gól megszerzésére, de a labda a felső kapufáról visszapattant.

A trikolórok szeptemberben folytatják az EB-selejtezőket, Izraelt és Koszovót fogadják majd

Labdarúgó Európa-bajnokság, selejtező, I csoport, 4. forduló

  • Svájc–Románia 2–2
  • Izrael–Andorra 2–1
  • Fehéroroszország–Koszovó 2–1

1. Svájc 10 pont (12–3)
2. Románia 8 (6–3)
3. Izrael 7 (5–6)
4. Fehéroroszország 3 (4–10)
5. Koszovó 3 (3–4)
6. Andorra 1 (3–7)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?