Győzelemmel búcsúztatta az évet a román válogatott

Fotó: FRFNagyarányú győzelemmel búcsúztatta az évet a román labdarúgó-válogatott, amely vasárnap este Chișinăuban 5-0-ra legyőzte a Moldova Köztársaság csapatát.

Mintegy 8500 néző látogatott ki vasárnap este a chișinăui Zimbru stadionba, hogy a két „testvérállam” mérkőzését megtekintse.

Edward Iordănescu tanítványai azzal a céllal léptek pályára, hogy feledtessék a pár nappal korábban, Kolozsváron Szlovéniától elszenvedett 2-1-es vereséget.

Nem kellett sokat várni az első gólra, Olimpiu Moruțan a 9. percben George Pușcaștól kapott hasznos labdát, becselezte magát a tizenhatosba és egy jól helyezett lövéssel verte meg Celeadnic kapust. Denis Drăguș már a 21. percben megszerezhette volna a vendégek második találatát, de lövése a kapufát találta el. A szünethez közeledve Drăguș csak megszerezte a maga gólját, így Románia 2-0-s vezetéssel vonulhatott szünetre.

A második félidőben is maradt a játék képe, a Pruton inneniek irányították a találkozót. A 61. percben Alexandru Cicâldău szabadrúgásból növelte 3-0-ra a különbséget, majd a csereként beállt Daniel Paraschiv érétesítette a saját maga által kiharcolt büntetőt. A végjátékban aztán Adrian Rus is betalált, és kialakította a 0-5-ös végeredményt.

Ez volt a trikolórok idei utolsó mérkőzése, legközelebb tavasszal játszanak majd a 2024-es Európa-bajnokság I jelű selejtezőcsoportjában, ahol Svájc, Izrael, Koszovó, Fehéroroszország és Andorra lesz az ellenfelük.

Barátságos mérkőzés

  • Moldova Köztársaság–Románia 0-5

Kapcsolódók

Kimaradt?