Szlovén győzelem Kolozsváron a trikolórok ellen

Fotó: FRFAz Edward Iordănescu vezette román labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett csütörtök este Kolozsváron Szlovéniától.

Alig 7 ezren látogattak ki csütörtök este a sétatéri Kolozsvár Arénában megrendezett Románia-Szlovénia barátságos találkozóra. A vasárnap kezdődő katari foci-vébéről lemaradt két csapat összecsapásán a trikolórok előtt adódott az első gólhelyzet, a 7. percben a Kolozsvári CFR védője Andrei Burcă egy szögletet követően a kapufára fejelte a labdát. A vendégek lassan átvették a mérkőzés irányítását, többnyire zavartalanul járatták a labdát. Így senki sem lepett meg, hogy öt perc leforgása alatt Szlovénia kétszer is betalált az újonc Horațiu Moldovan kapujába.

A második félidőben feljavult a román válogatott játéka, ennek eredményeként jöttek a helyzetek is. A 64. percben Cristi Manea „kínálta meg” egy gyönyörű labdával Drăgușt, aki szépségdíjas góllal lőtte ki a vinklit. Benne voltak újabb gólok a trikolórok játékában, de Moruțan lövése a felső lécet találta el, Pușcaș pedig 4 méterről telibe találta Oblak kapust.

Edward Iordănescu a mérkőzés után a vereség ellenére elégedetten nyilatkozott, mint mondta alkalma volt öt új játékost - Moldovan, Vătăjelu, Opruț, Petrila, Boloca – megnézni.

A román válogatott legközelebb vasárnap lép pályára Chișinău-ban Moldova Köztársaság vendégeként.

Barátságos mérkőzés
Románia–Szlovénia 1–2 (0–2)
gólszerzők: Drăguș (64.), illetve Sesko (26.), Sporar (32.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?