Enyhe ítéletet hozott az UEFA a Román Labdarúgó Szövetség ellen

A román válogatott a jövő hónapban zártkapus meccset fog játszani Andorra ellen.

Lezárult a Románia-Koszovó Eb-selejtező mérkőzésen történt incidensek miatt a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) ellen indított eljárás. Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntése értelmében a román válogatott zárt kapuk mögött fogja játszani a következő selejtező mérkőzését, a találkozót csak 14 év alatti gyerekek tekinthetik meg. A FRF-nek ezen felül 52 ezer eurót is be kell fizetnie az UEFA kasszájába.Fotó: Facebook/Uniti sub tricolor

A román válogatott tulajdonképpen könnyen megúszta az ügyet, hiszen többmeccses eltiltást is kaphatott volna. A csapat legközelebb október 15-én játszik hazai pályán, amikor Andorrát fogadja. Mivel az ellenfél roppant gyenge játékerőt képvisel, valószínű, hogy a házigazdák a közönség támogatása nélkül is meg fogják szerezni a 3 pontot.

Az UEFA azért szankcionálta a román szövetséget, mert a Koszovó elleni mérkőzésen a hazai szurkolók „Szerbia az Koszovó” feliratú molinót feszítettek ki a lelátón, s ezt az üzenetet skandálták a vendégcsapat bosszantására. Az európai és a nemzetközi szövetség egyaránt tiltja a politikai tartalmú üzeneteket a stadionokban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?