Diószegi László: Aki nem szívvel-lélekkel áll oda, annak mindig kinyitjuk az ajtót

A sepsiszentgyörgyi klub elnöke elmondta a Maszolnak, hogy jövő hétvégéig mindenképpen játékosokat igazolnának Varga Kevinék helyére, de motivációhiány esetén lehetnek még távozók is. A csapat irányítását ideiglenesen Valentin Suciu veszi át.

Amint beszámoltunk róla, a Sepsi OSK csütörtök délelőtt bejelentette Bernd Storck vezetőedző távozását, miután az elmúlt napokban Varga Kevinnel és Kecskés Ákossal is szerződést bontott a klub. A döntésekről Diószegi László klubelnök beszélt részletesen a Maszolnak.

Diószegi László | Fotó: Facebook/Diószegi László

„Szombaton kezdtük a beszélgetések sorozatát. Tegnap este 10 órakor hoztam meg ezt a döntést, több mint húsz emberrel egyeztettem róla. Nyolcvanöt-kilencven százalékuk azt mondta, hogy szerinte változás kell. Én mindig meghallgatom a többség véleményét, mert több szem többet lát. Muszáj volt ezt meglépni, mert gödörben van a csapat” – árulta el Storck menesztésével kapcsolatban a klubelnök.

A továbbiakban arra is kitért, hogy a német szakember helyét ideiglenesen az utánpótlásközpont vezetője, Valentin Suciu veszi át.

„Úgy érte ma őt a kérés, mint a villámcsapás, de nem beszéltünk arról, hogy hány fordulóig marad. Egyelőre rá van bízva a csapat irányítása, holnap összeül a vezetőség, megtárgyaljuk, hogyan tovább, kivel vesszük fel a kapcsolatot, ismét közösen fogunk dönteni. Az utolsó szó az enyém, de nem szoktam szembe menni a kollégáim akaratával, hogyha ők vannak többségben” – részletezte az edzőpótlással kapcsolatban a klubelnök.

Szó esett továbbá a Niczuly Roland és Branislav Ninaj közötti konfliktusról is, amelyet szerinte egyáltalán nem lehet egy lapra venni a két magyarországi játékos kihágásával.

„Niczuly és Ninaj az elvesztett meccs után összeszólalkoztak, meglökdösték egymást, de verekedés nem történt. Utána bementek az öltözőbe és kibékültek. Ők a vereség után a csapat érdekében vesztek össze, nem más miatt. Minden csapatnál előfordul, hogy két játékos összeszólalkozik, Niczuly felrótta Ninajnak, hogy tévedett a Craiova második góljánál. A büntetést nem fogják elkerülni, az edző is megbüntette őket, nem játszottak a következő meccsen, de mindkét játékos győzni akar” – tette világossá álláspontját a két eset közötti különbségről Diószegi László.

Hozzátette viszont, hogy Varga Kevin és Kecskés Ákos viselkedésén kívül más játékosok hozzáállásával kapcsolatban is nagy gondokat tapasztalt.

„Voltak tévedések a nyáron, be kell ismernünk. Ha néhány játékos nem áll be a sorba egy héten belül, biztosan lesznek még távozók. Egyelőre hozni kéne a játékosokat, nem elhajtani, de aki nem szívvel-lélekkel áll oda, annak mindig kinyitjuk az ajtót. Nekünk nagyon fontos, hogy aki a pályán van, az mindent megtegyen és ez az utóbbi három meccsen ez egyáltalán nem látszott. Ha tudnám az okait, már az első meccs után megoldottam volna. Kilencedikén lejár az átigazolási időszak, utána már csak szabad játékost lehet igazolni. Nagyon fontos számunkra, hogy a két elküldött magyar focista helyére jövő hétvégére már ketten itt legyenek” – hangsúlyozta Diószegi, hozzátéve, reméli a csapat hamarosan újra vissza tudja csalni a szurkolókat a lelátóra és újra meg tudja találni velük az összhangot a klubvezetés, mert számukra ők a legfontosabbak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?