Superliga: Első percben rúgott góllal vezettet a Sepsi OSK, végül négygólos döntetlent játszott a Rapiddal

Gyors gólváltás után hátrányba került Bernd Storck csapata Bukarestben, Debeljuh góljával viszont egyenlített a második félidőben és megőrizte veretlenségét a bajnoki szezonban. A Rapid első négy meccsén mindössze három pontot szerzett.

A Rapid Bukarest otthonában lépett pályára hétfő este a Sepsi OSK. A fővárosi csapat elmúlt hat mérkőzésükön egyszer sem tudta legyőzni a szentgyörgyieket, a szezont pedig sokkal rosszabb formában kezdte náluk, ez alapján a vendégeknek esélye volt eredményt elérni.

Már az első percben megszerezte a vezetést az OSK, egy előre ívelt labdát követően nagyot hibázott a Rapid kapusa és védelme, Varga Kevin pedig szemfülesen kihasználta a lehetőséget, a kapuba lőve a labdát.

Szinte azonnal egyenlített a bekapott gól után a Rapid, ezúttal a sepsiszentgyörgyi védelem volt bizonytalan, Niczuly Rolandnak nem sikerült megfognia a felé csorgó labdát, Blazek pedig a kapu közvetlen közeléből büntetett.

Forrás: Sepsi OSK

A haotikus kezdés után néhány percig tartó közjáték következett, az ultrák által bedobált pirotechnikai eszközök miatt kellett rövid időre félbeszakítani a találkozót, amely utána folytatódhatott. A folytatásban megnyugodott a találkozó, nem forogtak nagy veszélyben a kapuk.

Irányította a folytatásban a Sepsi a játékot, időnként lövésekkel próbálkozott, a második gólhoz viszont nem került igazán közel a félidő végéhez közeledve sem. Végül a bukarestiek tudtak újra kapuba találni, egy jól felépített ellentámadás után Claudiu Petrila rúgott gólt korábbi csapatának. Előnyben vonultak a hazaiak a szünetre.

Sérülés miatti megszakítással kezdődött a második félidő, amelynek első negyedórájában nem változott az eredmény, a 60. percben Niczulynak kellett védenie egy közeli lövést. A sepsiszentgyörgyiek igyekeztek agresszívebben játszani a folytatásban, Sigér Dávid jó beadását követően pedig egyenlítettek is. Bár az első lövést még védeni tudta Aioani kapus, az ismétlést Debeljuh már a kapuba fejelte.

2–2-nél továbbra is a szentgyörgyiek jelentettek nagyobb veszélyt támadásban, az utolsó percekhez közeledve még inkább növelték a nyomást. Ennek ellenére a Rapidnak is nagy esélye volt megszerezni a harmadik gólt, Micovschi lövése kevéssel ment a kapu fölé. Még az utolsó percben is kihagyott egy nagy helyzetet, a meccs végül döntetlennel ért véget.

A Sepsi OSK ezzel megőrizte veretlenségét az idei szezonban, a Rapid pedig nyeretlen maradt, ezzel és mutatott játékával kiváltva szurkolóinak felháborodását.

Rapid Bukarest – Sepsi OSK 2–2 (2–1)

Vezette: Marian Barbu

Gólszerzők: Filip Blažek (3.), Claudiu Petrila (42.), illetve Varga Kevin (1.), Gabriel Debeljuh (69.)

Sárga lapok: C. Manea (72.), C. Michovski (90+4.) illetve Kecskés Á. (90+2.)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?