Családi napot tartott az FK Kraszna

Fotó: FK KrasznaAz FK Csíkszereda alközpontjaként működő szilágysági FK Kraszna Családi Napot tartott szombaton, hogy a klubhoz tartozó 160 gyermek és hozzátartozóik megismerhessék egymást, megoszthassák tapasztalataikat, a felmerülő kérdésekre választ kapjanak, de ami a legfontosabb, a sport, a futball kedvelői együtt tölthessenek egy felejthetetlen napot, amikor nem csak a fiatalok, hanem a szülők is megélhetik a labdarúgás iránti rajongásukat.

Stanciu Rudolf, az FK Kraszna elnöke elmondta, több mint négyszáz érdeklődő volt jelen a focipályáján, a délelőttöt csapatfotózással, majd futballmérkőzéssel kezdték. Miközben az U7, U11 és U18 játszott, a helyszínen gyermekprogramokon - arcfestés, ugrálóvár, játékok, vetélkedők - vehettek részt a fiatalok. Délután a szülők is a pályára léptek, és ugyanolyan lelkesen rúgták a bőrt, mint a fiatalok. A krasznai EL&BE étterem jóvoltából 400 literes bográcsban főtt az ebéd, a másnapi pozitív visszajelzést követően pedig a szervezők úgy döntöttek, jövőre is megrendezik a „csapatépítő” Családi Napot.

Töretlen az FK Kraszna népszerűsége

Szeptember elején több fiatallal és immár hat edzővel kezdte az idei bajnokságot a klubb. Csapatjaik a megyei és a székelyföldi labdarúgó bajnokságban is játszanak, ez utóbbiban Kolozsvárral, Érmihályfalvával és Nagyváraddal. Az elnök elmondta, az FK Kraszna minden csoportban az elsők között van, az idei U18 pedig fölényesen vezet megyeszinten. A bajnokság november közepéig tart, tavasszal visszavágóval folytatódik az idei futballévad.

Télen a fiatalok edzőtáborba mennek Csíkszeredába - mondta Stanciu Rudolf, hozzátéve öröm számukra, hogy idéntől 5-6 évesekből álló U7-es csapattal bővült a labdarugó klubb. Az FK Csíkszereda támogatásával tavasszal új műfüves pályát alakítanak ki a krasznai baromfipiac helyén, mert a rendszeres napi edzésekhez újabb helyszínre van szükségük. A szilágysági magyar fiatalok lelkesen járnak az edzésekre, nagy bennük a bizonyítási vágy, a klub pedig továbbra is várja a focikedvelő gyermekeket csapataikba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?