Behajózott Marseillebe az olimpiai láng

Megérkezett Marseille partjaihoz az a háromárbócos Belém, amelynek fedélzetén az olimpiai láng utazott Görögországból Franciaországba. A vitorlást több száz hajó kíséri be a régi kikötőbe. A parádéra több mint százötvenezer nézőt várnak.

Az RFI beszámolója alapján az esemény biztonsága érdekében több rendőr van jelen, mint a tavaly szeptemberi pápalátogatáskor. A belügyminiszter szerint nincs kimondott fenyegetés, de a hatóságok minden lehetőségre felkészültek.

Fotó: Agerpres/EPA

A vitorlás romániai idő szerint 20 órakor köt ki a régi kikötőben. Az első váltófutó a négyszeres olimpiai bajnok úszó, Florent Manaudou lesz, de az NBA-bajnok kosárlabdázó Tony Parker vagy éppen az elefántcsontparti futballklasszis, Didier Drogba is részt vesz a stafétában, számolt be a France24 az AFP alapján.

Az ötkarikás játékok július 26-ai megnyitójáig a láng több mint négyszáz helyszínen halad majd át.

Ismeretes, hogy az idei nyári játékok lángja április 16-án lobbant fel a görögországi Olümpiában, majd április 26-án „hajóra tették”, hogy átszelve a Földközi-tengert, tizenkét nappal később szerdán megérkezzen Franciaországba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?