BL: újabb csapatok tehetik biztossá nyolcaddöntős helyüket

Az E, az F, a G és a H csoport ötödik fordulós mérkőzéseivel folytatódik kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája.

E csoport

A Bayern München már a negyedik fordulóban biztossá tette továbbjutását a legjobb 16 közé. Ha Julian Nagelsmann együttese nem kap ki idegenben a Dinamo Kijevtől, vagy ha a Barcelona nem győz otthon a Benfica ellen, akkor a bajorok csoportelsősége is biztossá válik.

 A Barcelona továbbjut, ha megveri a Benficát a Camp Nouban. Ha viszont nem, akkor az utolsó fordulóban jó eséllyel nyernie kell majd Münchenben ahhoz, hogy kvalifikálja magát az egyenes kieséses szakaszba.

  • Dinamo Kijev (ukrán)-Bayern München (német) 19.45
  • FC Barcelona (spanyol)-Benfica (portugál) 22.00

1. Bayern München 12 pont
2. FC Barcelona 6
3. Benfica 4
4. Dinamo Kijev 1

F csoport:

A Manchester United bejut a legjobb 16 közé, ha legyőzi idegenben a Villarrealt, vagy ha a csoport mindkét meccse döntetlennel végződik. A Villarreal továbblép, ha megveri otthon az MU-t, és az Atalanta nem nyer a Young Boys ellen. Ha a playoffkörben a Ferencvárost kiejtő Young Boys kikap otthon az Atalantától, akkor biztosan a csoport utolsó helyén végez, vagyis tavasszal az Európa-ligában sem folytathatja a szereplését.

  • Villarreal (spanyol)-Manchester United (angol) 19.45
  • Young Boys (svájci)-Atalanta (olasz) 22.00

1. Manchester United 7 pont
2. Villarreal 7
3. Atalanta 5
4. Young Boys 3

G csoport:

A Salzburg biztosan bejut a nyolcaddöntőbe, ha legyőzi otthon a Lille-t. A Sevilla kiesik, ha hazai pályán vereséget szenved a Wolfsburgtól, sőt a harmadik helyet sem kaparinthatja már meg, ha a Lille pontot szerez a Salzburg ellen.

  • Lille (francia)-Salzburg (osztrák) 22.00
  • Sevilla (spanyol)-VfL Wolfsburg (német) 22.00

1. Salzburg 7 pont
2. Lille 5 (3-3)
3. VfL Wolfsburg 5 (4-5)
4. Sevilla 3

H csoport:

Fotó: Agerpres/EPA A Juventus már biztossá tette a helyét a legjobb 16 között – ha az ötödik fordulóban nem kap ki idegenben a Chelsea-től, akkor a csoportgyőzelme is biztossá válik. A Chelsea is továbbjut, ha pontot szerez a Juve ellen, vagy ha a Zenit nem győzi le a Malmőt. Ebből következik, hogy a szentpétervári csapat már csak úgy maradhat versenyben a továbbjutást jelentő második helyért, ha nyer Svédországban, miközben a Chelsea otthon is kikap a Juventustól.

  • Malmö (svéd)-Zenit (orosz) 22.00
  • Chelsea (angol)-Juventus (olasz) 22.00

1. Juventus 12 pont
2. Chelsea 9
3. Zenit 3
4. Malmö 0

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?