BL-selejtező: a Farul egy gólos előnnyel utazhat Tiraspolba

Nyitott maradt a továbbjutás kérdése a román és moldáv bajnok szerda esti összecsapása után a labdarúgó Bajnokok Ligája 1. selejtezőkörében: a Konstancai A Farul 1-0-ra legyőzte ugyan a Sheriff Tiraspolt, de a soványka előny nem garantálja a továbblépést.

A román SuperLigát megnyerő Konstancai Farul csapatát nagy próbatétel elé helyezte a sorsolás, Gheorghe Hagi csapatának a moldovai bajnok Sheriff Tiraspol ellen kell kiharcolni a továbbjutást a labdarúgó Bajnokok Ligája 2. Selejtezőkörébe. Bár a „Pruton túli testvéreket” hajlamosak vagyunk lesajnálni, a tiraspoli alakulat „más kávéház”, a szakadár terület kirakatcsapata húsz éve uralja a moldovai bajnokságot, a régió leggazdagabb üzletembere pedig évről évre ütőképes csapatot vásárol össze. A Sheriff nevét két évvel ezelőtt tanulta meg az egész világ, amikor a BL csoportkörének első fordulójában 2-1-es győzelmet aratott Madridban a Real ellen.

Ezzel szemben a tengerpartiak hagyományosan gyengén muzsikálnak az európai kupaporondon, 2016-ban és 2017-ben is megszégyenítő vereségbe futottak bele a belga Gent illetve a ciprusi APOEL ellen.

A Farul jól indította a mérkőzést, Adrian Mazilu könnyedén megtalálta a rést a Sheriff védelmében, viszont az akció befejezése hagyott kívánni valót maga után. A moldáv bajnok megelégedett a védekezéssel, úgy tűnt, hogy a Sheriff döntetlenért lépte át a határt.

Szünet után a egy sor hibát kellett elkövessen az ellenfél, ahhoz, hogy a Farul megszerezze a vezetést. Az 56. percben a vendégek „mindent elkövettek” (lyukat rúgtak, ellenfélhez passzoltak), hogy a labda Nedelcu elé kerüljön, aki Alibeccel játszik össze. A Farul csapatkapitánya Kiki elé teszi a labdát, akinek a lövése, bár nagyon gyenge, valahogy mégis a Sheriff kaujában köt ki.

A vezetés megszerzése után Hagi azonnal taktikát vált, hátrahúzza csapatát, ezzel átengedte a területet a vendégeknek. Amoldovaiak pedig jöttek is, ha „hívták” őket, Aioani kapujánál megsokasodtak az akciók. De gól több nem esett, így a Farul 1-0 sikert aratott és bizakodóan utazhat a Dnyeszter-parti városba.

Sokkal biztosabbnak tűnik, hogy kivel találkozik majd a párharc győztese: nehezen elképzelhető, hogy a máltai bajnok Hamrun Spartans csapatát idegenben 4-0-al kiütő Maccabi Haifa hazai környezetben akkorát betlizzen, hogy kiessen.

Bajnokok Ligája, 1. selejtezőkör, 1. mérkőzés
Konstancai Farul - Sheriff Tiraspol 1-0
Gólszerző: Kiki '56

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?