BL-selejtező: a Ferencváros döntetlennel tért haza a feröeri bajnok otthonából

A Ferencváros 0-0-s döntetlent játszott kedden a feröeri KÍ Klaksvík vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának első mérkőzésén.

Fotó: fradi.huA visszavágóra jövő szerdán, romániai idő szerint 19 órától kerül sor a Groupama Arénában. A párharc győztese a svéd BK Häcken és a walesi The New Saints továbbjutójával találkozik, míg a vesztese átkerül a Konferencia-ligába, ahol az ír Shamrock Rovers és az izlandi Breidablik alulmaradója vár rá.

Az előző idényben az Európa-liga nyolcaddöntőjéig menetelő Ferencváros tavaly a kazah Tobol vendégeként is gól nélküli döntetlennel rajtolt.

A Ferencváros sokkal jobban kezdte a mérkőzést, szinte azonnal volt két nagy helyzete, de a nyáron igazolt Varga próbálkozását védte a feröeri kapus, majd a magyar válogatott támadó nem sokkal később fejjel célt tévesztett. A zöld-fehér rohamok hamar abbamaradtak, a kiszabaduló szigetországiak pedig veszélyes beadásokkal próbálkoztak, Dibusznak kétszer is bravúrral kellett védenie. Bár a szórványos ferencvárosi támadásokból született egy lesgól, mégis a magyar bajnok örülhetett jobban a gól nélküli döntetlennek a szünetben, mert a feröeri beadások egyike után a keresztlécen csattant a labda.

A folytatás jóval eseménytelenebb mezőnyjátékkal telt, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. A cserék sem segítettek az idény eleji formát mutató Ferencváros játékán, amelyet a műfű és a szűk pálya is hátráltatott, így a magyar bajnok nem tudott előnyt kicsikarni a visszavágóra, azaz ugyanúgy 0-0-val kezdte a BL selejtezőjét, mint egy éve a kazah bajnok otthonában.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:
KÍ Klaksvík (feröeri)-Ferencvárosi TC 0-0
Klaksvík, v.: Juri Frischer (észt)
sárga lap: Da Silva (29.), Forren (82.), illetve Zachariassen (36.), Baráth (65.), Makreckis (95.)
KÍ Klaksvík: Johansson - Petersen, Vatnsdal, Forren - Joensen, Andreasen, Pavlovic (Danielsen, 55.), Da Silva - Fredriksberg, Kassi (Gussias, 88.), Kronberg (Mikkelsen, 78.)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka, Mmaee, Cisse, Civic - Baráth, Zachariassen (Makreckis, 92.), Esiti (Sigér, 73.) - Marquinhos (Owusu, 67.), Varga B., Traore (Lisztes, 67.)

További eredmények
1. forduló, 1. mérkőzések 

Urartu (örmény)–Zrinjski Mostar (boszniai) 0–1
Lincoln Red Imps (gibraltári)–Qarabag (azeri) 1–2
Zalgiris Vilnius (litván)–Sztruga (északmacedón) 0–0
NK Olimpija Ljubljana (szlovén)–Valmiera (lett) 2–1
Raków Czestochowa (lengyel)–FC Flora Tallinn (észt) 1–0
Hamrun Spartans (máltai)–Maccabi Haifa (izraeli) 0–4
Ballkani (koszovói)–Ludogorec Razgrad (bolgár) 2–0
Partizani (albán)–BATE Boriszov (fehérorosz) 1–1
Shamrock Rovers (ír)–Breidablik (izlandi) 0–1

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?