Fantasztikus Ferencváros – idegenben harcolta ki a továbbjutást a magyar bajnok

A Ferencváros idegenben, Pozsonyban aratott háromgólos győzelemmel jutott a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körébe. A budapesti csapat az első félidőben és a mérkőzés hajrájában szerzett találataival győzte le a szlovák bajnok Slovant.

Elképesztő körítés mellett, fergeteges hangulatban vette kezdetét a Slovan Bratislava és a Ferencváros párharcának visszavágója a Bajnokok Ligája selejtezőinek második körében. A találkozó felvezetése nem volt feszültségektől mentes, a hatóságok fokozott fegyelemmel készültek a két csapat összecsapására.

A feszültség átragadt a pályán levő játékosokra is, Laidouni már a 3. percben sárga lapot érően lépett oda a középpályán. Pár perc elteltével újabb kemény belépővel vétette észre magát a tunéziai válogatott középpályás. Aztán focizni is csak elkezdtek a csapatok, Botka az 5. percben kapáslövéssel veszélyeztetett, de fölé szállt a próbálkozása. 
Fotók: nso.hu/Árvai Károly

Civic a 8. percben Medvegyev fejét találta el a cipőjével, első pillanatban ijesztő volt a hazai játékos vérző homloka. Nem is tudta folytatni a mérkőzést a védő, a helyére Green érkezett.

Továbbra is elég kapkodó játék folyt a pályán, Mmaee, majd Botka is kemény belépővel vétette észre magát. Aztán a 20. percben előnybe került a Ferencváros. Civic beadása után Boli remek mozdulattal vágta a labdát a bal alsóba (0–1). A hazai védelem nem volt a helyzet magaslatán.

Kapásból érkezhetett volna a kékek válasza, ám Csakvetadze kissé éles szögből leadott lövése a felső kapufát találta el. A  31. percben pedig már továbbjutásra állt a Fradi! Zachariassen Mmmae lövés erejű passzát védhetetlenül fejelte Chovan kapujába (0–2). A Slovan tábor bánatában a Ferencváros gyalázásába kezdett. Zachariassen a 40. percben Botka passzából a bal oldali oldalhálóba bombázott, újabb helyzet a magyar bajnok előtt!

A félidő hajrájában magára talált a szlovák bajnok, a vendégek több pontatlanságot elkövettek a védelemben. Ezzel együtt igazán veszélyes helyzetig nem jutott el a Slovan.

Traoré lövése adta meg a második félidő alaphangját a 49. percben. Egy perccel később Zachariassennel szemben szabálytalankodtak a hazai tizenhatos előterében, Civic fölélőtte a szabadrúgást. Az 58. percben Boli kis túlzással eldönthette volna a párharc sorsát, ám remek cselt követően az oldalhálót találta el. Hatalmas lehetőség maradt ki! Hét perccel később valódi tűzijátékot rendezett az FTC a Slovan kapuja előtt, ám sem Zachariassen, sem Nguen nem tudta megszerezni a harmadik vendégtalálatot.

Húsz perccel a vége előtt gyakorlatilag a semmiből, az első kaput eltaláló lövésből (pontosabban fejesből) szépített a pozsonyi gárda. Nagy kár, hogy a De Marco találatát megelőző szögletet a Fradi-védők bizonytalankodása hozta össze (1–2). A hazaiak már a hosszabbításra készülve hozták a friss játékosokat a pályára, ám Botka és Traoré másképp gondolta. Előbbi harcosan ment el a jobb oldalon, beadása után utóbbi lőtt kapura, Chovan pedig a saját kapujába ütötte a labdát (1–3). A kegyelemdöfést is megadta a Ferencváros. Miközben már mindenki a végső sípszóra várt, az előretörő Laidouni senkitől sem zavartatva elképesztően nagy gólt lőtt 17 méterről középről (1–4).

Az FTC a pályán állt nemes bosszút az 1992-es pozsonyi hatósági agresszióért és az elmúlt heti hazai vereségért és a Bajnokok Ligája következő selejtezőkörében folytathatja, ahol az azeri Qarabag lesz az ellenfele.

Bajnokok Ligája selejteső, 2. forduló
Slovan Bratislava–Ferencvárosi TC 1–4 (0–2)
Pozsony, 20 ezer néző
SLOVAN: Chovan – Medvedev (A. Green, 11.), Kasia, Abena, De Marco, Pauschek (Weiss, 87., Holman, 90+3.) – Barszegjan, Kankava (Agbo, 90+3.), Kucka, Csakvetadze – Saponjics (Csavrics, 87.)
FERENCVÁROS: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic – Esiti, Laidouni – A. Traoré, Zachariassen, Nguen (Thelander, 90+3.) – Boli (Vécsei, 63.)
Gólszerzők: De Marco (70.), ill. F. Boli (20.), Zachariassen (31.), A. Traoré (89.), Laidouni (90+4.)
Továbbjutott: a Ferencváros, 5–3-as összesítéssel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?