Az elvégzett koronavírustesztek pozitivitási aránya 32,57 százalék

Fotó: AgerpresAz egy nap alatt elvégzett koronavírustesztek pozitivitási aránya 32,57 százalék - közölte szombaton az egészségügyi minisztérium.

Hétfőn volt az eddigi legnagyobb, 38,36 százalékos pozitivitási arány.

A szaktárca tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 28 921 új koronavírusos megbetegedést jegyeztek Romániában 88 804 teszt eredményének feldolgozása nyomán, ami 32,57 százalékos pozitivitási arányt jelent.

A minisztérium felkéri a Covid-19 tüneteit (láz, köhögés, fáradtság, fejfájás, ízlelés- és szaglásvesztés) magukon észlelő személyeket, kérjék a tesztelést családorvosuknál, a megyei egészségügyi igazgatóságnál vagy a 112-es egységes segélyhívószámon. A pozitív teszteredményű személyeket az állapotfelmérő járóbeteg-központokban kivizsgálják, és felírják nekik a megfelelő kezelést. „Figyelem: a betegség súlyos formái, agresszíven megnyilvánuló tünetek esetén hívják azonnal a 112-es számot” – közölte a minisztérium.

Közegészségügyi szakértők szerint továbbra is a védőoltás a leghatékonyabb módszer a COVID-19 súlyos formái és az elhalálozás megelőzésére. A jelenleg intenzív osztályon kezelt 1036 beteg közül 875-en oltatlanok. Ugyanakkor a koronavírussal összefüggésbe hozható 97 haláleset közül 78 oltatlan fertőzöttnél következett be - tájékoztat a közlemény.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?