Országosan alig több, mint négyezer háziorvos kötött szerződést koronavírustesztek elvégzésére

Eddig 4062 háziorvos kötött szerződést az egészségbiztosítási pénztárakkal koronavírustesztek elvégzésére, tájékoztatott csütörtöki sajtótájékoztatóján Andrei Baciu egészségügyi államtitkár.

Baciu arról is beszámolt, hogy a megyei egészségügyi igazgatóságok szétosztották már az országba kedden megérkezett 50 000 dózis Molnupiravir koronavírus elleni gyógyszert az állapotfelmérő járóbeteg-központoknak.

Illusztráció forrása: MTI

„Ez a kezelés az enyhe vagy közepesen súlyos formákban szenvedő betegeknek javallott, akik a betegség korai szakaszában jelentkeznek orvosnál. A gyógyszert a járóbeteg-központokban írják fel szükség esetén a pácienseknek” – magyarázta az államtitkár.

Megemlítette még, hogy a Covid-osztályok telítettsége országos szinten az egy héttel ezelőtt jegyzett 34,05 százalékról 45,19 százalékra nőtt, ugyanakkor nagy eltérések vannak a megyék között: a legalacsonyabb arány 17,52 százalékos, a legmagasabb pedig 67,73 százalékos.

Mivel egyik megyében sem érte el ez az arány a 75 százalékos küszöböt, az oktatási intézményeknek nem kell áttérniük online oktatásra - mutatott rá Baciu.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?