Bővítették a tesztelési lehetőségeket Csíkszeredában

A koronavírus-tesztelési lehetőségek bővítése érdekében vizsgálati pontot indított a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház. Ugyanakkor működik a kórházban két állapotfelmérő központ is covidos betegek számára, egy a felnőtt, egy a gyermek páciensek ellátására.

Mintavételi rendelő nyílt covidos betegek számára a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház kapusszobája mögötti helyiségben. Naponta 8 és 14 óra között, munkanapokon és hétvégén is, ingyenesen koronavírus-gyorstesztet végeznek el itt azon 3 év feletti páciensek számára, akiknek a covidra utaló tüneteik vannak – közölte az intézmény sajtószolgálata. Itt tesztelik azokat is, akiknek otthon elvégzett tesztjük pozitív lett és szükség van ennek igazolására, nyilvántartásba vételére – tették hozzá. Az intézkedés célja az is, hogy tehermentesítse a tesztelési igényekkel leterhelt mentőszolgálatot.

Ez a lehetőség nem azonos az egészséges személyek számára zajló, kérésre történő teszteléssel, kizárólag a tünetekkel rendelkező betegek fertőzöttségének megállapítására használható; a 3 év alatti, tünetekkel rendelkező gyermekekkel a sürgősségi osztályhoz kell fordulni – emelték ki a közleményben. 

Működnek az állapotfelmérő központok

Az igazoltan fertőzött, tehát pozitív teszttel rendelkező, illetve tünetekkel vagy társbetegségekkel küzdő betegek ellátása érdekében a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház két állapotfelmérő központot működtet.

Csíksomlyón, a tüdőgyógyászati osztály bejáratánál kialakított rendelőben felnőttek számára van szakorvosi vizsgálatra lehetőség. Minden hétköznapon 8 és 14 óra között, előjegyzés alapján fogadják a pozitív teszttel rendelkező betegeket. Előjegyzést igényelni a 0758117669-as telefonszámon lehet.Illusztráció | Fotó: Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház

A kórház főépületének udvarán, a konténerkórházban koronavírussal fertőzött gyermekek számára működik állapotfelmérő járóbetegrendelő 8 és 14 óra között, itt gyermekgyógyász szakemberek vizsgálják meg a covidos gyerekeket. A bejárat a konténerkórház sürgősségi osztály felőli részén nyílik. Előjegyzés szükséges, ezt a 0746119563-os telefonszámon lehet igényelni. Ide is a pozitív teszttel rendelkező pácienseket várják. Az állapotfelmérő központokba beutaló nem szükséges.

Arra kérik a tünetekkel rendelkező betegeket, főként azokat, akik társbetegségekkel is küzdenek, hogy még tüneteik súlyosbodása előtt forduljanak orvoshoz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?