Sürgős pontosításokat kér az Országos Diáktanács a tanulók nyáltesztelésével kapcsolatban

Az Országos Diáktanács felkéri az tanügyminisztériumot, hogy tisztázza a tanárok koronavírus-tesztelési folyamatba való bevonását, tekintettel arra, hogy jelenleg nincs más alternatíva a diákok tesztelésére.

Az Agerpres hírügynökséghez kedden eljuttatott közlemény szerint a diáktanács azt állítja, hogy miután a civil társadalom valamennyi képviselője rendszeres iskolai tesztelést kért, az egész folyamatot az eljárások és az érdektelenség jellemzi.

Mint fogalmaznak, a tanügyminisztérium nem vállalja az iskolai tesztelést, nehogy többletterheket rójon a tanárokra, másrészt az oktatási szakszervezetek hevesen elutasítják azt, hogy az oktatási személyzetet bevonják a tesztelési eljárásba.

Mindeközben egyre több iskola dönt úgy, hogy gyorsteszteket oszt ki a tanulóknak anélkül, hogy biztosítva legyen, hogy az otthoni tesztelés valóban megtörténik. Ezért arra kérik a tanügyi tárca vezetőit, hogy tisztázzák a helyzetet a pedagógusok gyorstesztelési folyamatba való bevonásával kapcsolatban, nagyon világosan jelezve, hogy a pedagógusokat milyen felelősség terheli ebben a folyamatban.

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?