A világ legjobban kereső játékosa lehet Cristiano Ronaldo

A Marca újságírója, José Félix Díaz információi alapján Cristiano Ronaldo az Al-Nasszr csapatában folytatja pályafutását, amelyben a világ legjobban fizetett játékosa lesz évi 200 millió eurós fizetésével – írja a Nemzeti Sport.

Fotó: Agerpres/XinhuaA Marca szerint a szabadon igazolható Cristiano Ronaldo január 1-jétől a szaúdi Al-Nasszr csapatának játékosa lesz. A portugál már a nyáron kifejezte távozási szándékát a Manchester Unitednél annak reményében, hogy egy Bajnokok Ligájában szereplő csapatban játszhat. Erik ten Hagnál, az MU menedzserénél pedig nem számított alapembernek, s előbb személyes okokra hivatkozva nem vett részt a csapat nyári edzőtáborában, majd a Rayo Vallecano elleni felkészülési mérkőzésen a félidőben lecserélt sztár még a lefújás előtt elhagyta az Old Traffordot. Októberben megtagadta a játékot a Tottenham elleni bajnokin, ami miatt a klub három napra felfüggesztette, s nem volt a Chelsea elleni mérkőzésre nevezett keretben. Ezt követően nagy vihart kavart interjút adott Piers Morgannek, s többek között azt mondta, a Manchester United elárulta őt. Az interjút követően a Manchester United felbontotta a játékos szerződését.

A Manchesterben heti 500 ezer fontot kereső ötszörös aranylabdás fizetési igényei túl magasnak bizonyultak európai és MLS-klubok számára is. Az Al-Nasszr csapatában Rudi Garcia lesz az edzője, aki korábban a Lille, a Marseille, a Lyon, és az AS Roma edzője is volt, és olyan csapattársai lesznek, mint David Ospina, vagy a kameruni válogatottban a világbajnokságon is remekül teljesítő Vincent Aboubakar.  Az Al-Nasszr jelenleg a második helyen áll a szaúdi bajnokságban, ahonnan csak a bajnok kvalifikál az ázsiai Bajnokok Ligája küzdelmeire.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?