A Barcelona a közösségi média bajnokcsapata

Az interakciók alapján 2020-ban az első számú futballklub volt a Twitteren, az Instagramon, a Youtube-on és a Tik Tok-on.

A bajnokságban csak harmadik, és a BL csoportköréből is csak másodikként jutott tovább, de a közösségi médiában nincs ellenfele a katalán gárdának. Az FC Barcelona 1,6 milliárd interakciót generált az elmúlt évben az öt legnagyobb közösségi médiafelületen.

A klub honlapjának beszámolója szerint az Instagramon, Twitteren, YouTube-on, Tik Tok-on és Facebookon kapott vagy közzétett kedvelések, hozzászólások és megosztások alapján sorozatban a hatodik évben a katalán csapaté a legtöbb elérés a futballcsapatok közül. A Barcelona mögött az FC Liverpool (1,485 milliárd) és a Manchester United (1,455 milliárd) következik a sorban. Az öt felület közül a Facebook az egyetlen, amelyen nem a Barca a listavezető.

Az éllovas egy év alatt 13,13 százalékos növekedést ért el az elérések tekintetében, ami különösen magas szám annak fényében, hogy a koronavírus-járvány miatt két-három hónapra leállt a nemzetközi futballélet is. A klub legaktívabb napja az volt, amikor Diego Maradona halálát követően Lionel Messi, az együttes hatszoros aranylabdás argentin klasszisa honfitársáról emlékezett meg gólszerzését követően.

(Nyitókép: Agerpres/EPA)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?