Eltűnnek a lájkok a hivatalos Facebook-oldalakról

Fontos változást jelentett be szerdán a hírességek, cégek, közszereplők oldalaival kapcsolatban a Facebook: a „következő hónapokban” lecserélt dizájnból eltűnnek a lájkok, új Q&A felülettel szólíthatók meg a követők és az adminfelület új funkciókat kap, írja a TechCrunch.

Az egyik legnagyobb változás az oldalakon az lesz, hogy ezután nem a lájkolók számát tüntetik fel, hanem a követőkét, mert utóbbiak valósabb képet mutatnak egy-egy oldal népszerűségéről. A cég szerint sok felhasználó kapcsolta le olyan oldalak követését, amelyeket korábban lájkolt, és az is gyakori jelenség, hogy az oldalt Facebook-barát kérésére lájkolják, de a hírfolyamukban már nem követik a frissítéseit.

Az oldalak emellett saját hírfolyamot kapnak, így a közszereplők, cégek ugyanúgy vehetnek részt a beszélgetésekben, mint az egyszerű felhasználók, az oldalak kommentjei kiemelt helyen lesznek láthatók, és követőik hírfolyamában láthatóbbak lesznek azok a posztok, amelyekhez az oldalak hozzászóltak.

A Facebook új kérdezz-felelek formátumot is bevezet: a követők kérdéseket tehetnek fel az oldalnak, a válaszok pedig összesítve és kiemelve jelennek majd meg, így mindenki olvashatja őket.

További változások várhatóak a szerkesztői részen is: az oldalak adminisztrátorai például árnyaltabban kezelhetik a szerkesztők hozzáférését, különböző részfeladatokra lebontva.

Emellett a Facebook azt is bejelentette, hogy dolgozik a moderálás javításán, fejlesztették a gyűlöletbeszédet, erőszakos, szexuális, spam-jellegű szöveget tartalmazó kommentek, álfelhasználók és adathalászok szűrését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?