Döntött a törvényszék, a Kolozsvári CFR fizetőképes

Újból fizetőképessé vált a Kolozsvári CFR labdarúgóklub, amely Iuliu Mureșan keddi bejelentése szerint a 2018–2019-es idénytől ismét szerepelhet az európai kupasorozatok valamelyikében.

A klubelnök óriási sikernek nevezte a kolozsvári kereskedelmi törvényszék határozatát: „Ez egy nagyon fontos pillanat a klubunk számára. Gyakorlatilag a 90+1. percben értünk el egy nagy győzelmet azzal, hogy megszűnt a fizetésképtelenségi eljárás. Ma a törvényszéken elfogadták a kérésünket, az UEFA-nál május 31-e volt az utolsó határidő, hogy szerepelhessünk az európai kupákban 2018-tól” – nyilatkozta az Agerpresnek Mureșan.

A vezető megjegyezte, hogy a klub számára kedvező törvényszéki döntés pozitív hatással lesz a költségvetésre, valamint a célkitűzésekre. Mureșan szerint a Kolozsvári CFR jövőre az európai kupaszereplést célozza meg a bajnokságban, de a bajnoki cím megszerzését sem tartja kizártnak.

A klubelnök elárulta, hogy már sikerült megállapodniuk néhány új labdarúgóval, ugyanakkor további erősítésekre kell számítani a nyári szezon során. Ami Ciprian Deac sorsát illeti, Mureșan úgy fogalmazott, a középpályás továbbra is a CFR játékosa, 2020-ig meghosszabbították a szerződését.

A Kolozsvári CFR a negyedik helyen zárta a Liga 1 2016/17-es idényét. A rájátszás felsőházában érdekelt klubok közül egyedül a kolozsváriak nem játszhatnak nemzetközi selejtezőmeccseket idén nyáron.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?