Liga 1: kiváló híreket közölt a Kolozsvári CFR elnöke

Két jó hírrel is szolgált Iuliu Mureșan a Kolozsvári CFR rajongóinak: a klubelnök elárulta, napokon belül újból fizetőképessé válik a klub, ugyanakkor szerződést hosszabbítottak Vasile Miriuță vezetőedzővel.

Iuliu Mureșan a Pro tv-nek adott nyilatkozatában kifejtette, hétfőn rendeződik a klub anyagi helyzete, a tartozásokat úgy tűnik, sikerült kifizetni. Ha a kolozsvári labdarúgóklub fizetésképtelenségi eljárás alatt marad, hiába ér el jó helyezést a bajnokságban vagy a Románia Kupában, jövőre sem indíthatja el csapatát az európai sorozatok valamelyikében.

​„Az új részvényesek meg akarják erősíteni a csapatot, szeretnénk emelni a színvonalon. A fizetéseket nem triplázzuk meg, a kiadásaink viszont emelkednek, beleértve a fizetéseket is” – mondta Mureșan.

Korábban megírtuk, hogy Vasile Marian Băgăcean személyében új többségi tulajdonosa van a CFR-nek. Időközben a sajtóban felmerült egy német üzletember, Abris Lelbach neve is, mint lehetséges befektető, miközben más sajtóhírek szerint a szálak továbbra is Pászkány Árpádhoz vezetnek.

Az actualdecluj.ro híportál arról számolt be, hogy Pászkány Árpád nemrégiben felkereste a klub játékosait a Steaua elleni bajnoki előtt. „Nem tudom, hogy ott volt-e Pászkány Árpád a mérkőzésen, én az irodámban tartózkodtam, tényleg nem tudom” – mondta a feltételezett látogatásról Iuliu Mureșan.

Az elnök Vasile Miriuță szerződéshosszabbításával kapcsolatosan megjegyezte, már régóta kezet ráztak a felek, a bejelentéssel pedig azért vártak, hogy az edző zavartalanul végezhesse munkáját.

A Liga 1 rájátszásának második fordulójában a Kolozsvári CFR hazai pályán játszik az Astra Giurgiuval, a találkozót pénteken (március 17-én) rendezik meg 20:30-tól. A playoff első körében a CFR kétgólos vereséget szenvedett a Steaua vendégeként.

Kapcsolódók

Kimaradt?