Liga 1: bejutott a rájátszásba az Astra

Az FC Viitorul és a Steaua után harmadik csapatként a címvédő Astra Giurgiu jutott be a román labdarúgó I. osztály rájátszásába.

Marius Șumudică együttese csütörtök este a CSM Poli Iași vendégeként 3–2-re győzött – a találkozót az alapszakasz 23. fordulójából halasztották el, miután a moldvaiak hóval borított pályáján nem lehetett megrendezni az összecsapást.

Bőle Lukács, a CSM Poli Iași magyar légiósa ezúttal kezdőként lépett pályára, és az első félidő végén büntetőt harcolt ki. A tizenegyest Andrei Cristea váltotta gólra.

A félidőben még a Iași vezetett 2–1-re, de az Astra – amelynek riválisával ellentétben nagy szüksége volt a pontokra – két egyéni hibát követően fordítani tudott.

Az 57. percben a Fülöp-szigeteki Daisuke Sato követett el értelmetlen szabálytalanságot a tizenhatoson belül. Săpunaru büntetőjével egyenlített az Astra, majd a 72. percben Teixeira lövésénél Branko Grahovac, a Poli Iași bosnyák kapusa hihetetlen potyagólt kapott.

Az alapszakasz utolsó fordulójában négy csapat, a Kolozsvári CFR, az CS Universitatea Craiova, a Medgyesi Gázmetán, valamint a Dinamo Bukarest verseng a rájátszásba vezető maradék három pozícióért.

Román labdarúgó I. osztály, alapszakasz
A 23. fordulóból elhalasztott mérkőzésen

  • CSM Poli Iași–Astra Giurgiu 2–3 (2–1)
  • gól: C. Ștefănescu (39.), A. Cristea (43., büntetőből), ill. D. Niculae (12.), C. Săpunaru (57., büntetőből), F. Teixeira (72.)
Az utolsó forduló műsora
Március 4. (szombat): Temesvári ACS Poli–Concordia Chiajna 18.00, Steaua–Marosvásárhelyi ASA 20.30.
Március 5. (vasárnap): Pandurii Tg. Jiu–Dinamo 18.00, CS Universitatea Craiova–Medgyesi Gázmetán 18.00, Kolozsvári CFR–FC Viitorul 18.00
Március 6. (hétfő): Astra Giurgiu–FC Botoșani 18.00, FC Voluntari–CSM Poli Iași 20.30.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?