Liga 1: lebirkózta kolozsvári riválisát a Steaua

A Kolozsvári CFR idegenbeli vereséggel kezdte a román futballbajnokság rájátszását. Vasile Miriuță csapata vasárnap este 2–0-ra kapott ki a Steauától a bukaresti Nemzeti Arénában.

Az első félidő kiegyenlített volt, egy-egy kapufát értek el a csapatok. A 12. percben Bilel Omrani lövése ütközött a keresztlécnek, majd a vendéglátók Fernando Boldrin veszélyes lövésével válaszoltak. Mihai Mincă védte a brazil középpályás távoli próbálkozását, aztán a 36. percben Ovidiu Popescu szabadrúgásánál már a kapufa segítette ki a CFR kapusát.

A második félidő derekán Florin Tănase óriási helyzetet puskázott el, a Steaua tizese két-három méterről tévesztette el a célpontot. A Steaua nehezen, de bedarálta a CFR-t: a végjátékban előbb Harlem Gnohéré továbbított a hálóba egy jobb oldali beívelést, majd a hosszabbítás elején Popescu lőtt nem mindennapi szabadrúgásgólt.



Laurențiu Reghecampf együttese vasárnapi győzelmével átvette a vezetést a bajnokságban, az FC Viitorul azonban visszaelőzheti a piros-kékeket, ehhez a Dinamót kellene legyőzni hétfőn este. A rájátszás felsőházában még egy meccset rendeztek a hétvégén, az Astra Giurgiu–CS Universitatea Craiova találkozón nem született gól.

Román labdarúgó I. osztály, rájátszás, első forduló
Vasárnapi eredmények

  • Steaua–Kolozsvári CFR 2–0 (0–0)
  • gól: H. Gnohere (84.), O. Popescu (90+1.)
     
  • FC Voluntari–Pandurii Târgu Jiu 1–1 (1–1)
  • gól: G. Deac (26.), ill. O. Surugiu (36.)
Korábbi eredmények
Felsőház: Astra Giurgiu–CS Universitatea Craiova 0–0
Alsóház: CSM Iași–Concordia Chiajna 3–1 (A. Cristea 12., 54., B. Golubovics 33, ill. C.A. Novacek 50.); FC Botoșani–Temesvári Poli 1–2 (A. Miron 17., ill. M. Croitoru 23., A. Seroni 67., büntetőből)

A címlapfotó forrása: dolce-sport.ro

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?