Kikapott, de megvédheti címét a Real Madrid

A címvédő Real Madrid vereséget szenvedett szerdán este a városi rivális Atlético pályáján, de Zinedine Zidane csapata 4–2-es összesítéssel végül bejutott a Bajnokok Ligája június 3-ai döntőjébe, ahol a Juventus lesz az ellenfele.

Az Atléticóra nehéz feladat várt, hiszen az első mérkőzést simán, 3–0-ra elveszítették Diego Simeone tanítványai. Most viszont rajtuk volt a sor, hogy nekirohanjanak az ellenfélnek. Negyedóra alatt a hazaiaknak sikerült is izgalmassá tenni a visszavágót: előbb Saúl Ñíguez fejelt be egy szögletet, majd Griezmann növelte az előnyt tizenegyesből, amelyet Torres harcolt ki. A büntetőt egyébként kis híján hárítani tudta Keylor Navas, a Real kapusa.

Az első félidő végén aztán minden összedőlt, amit korábban felépítettek az Atlético játékosai. A 42. percben Benzema három védő mellett vezette el a labdát az alapvonalnál, s bár Toni Kroos lövését blokkolta Oblak, a visszapattanót Isco a kapuba pöckölte. Ennél az állásnál az Atléticónak további három gólt kellett volna szerezni a döntőbe jutáshoz.

​A második félidőben nem született újabb találat, a Real középpályásai jól tartották a labdát, riválisuknak csak egy-két igazán veszélyes lehetőségük akadt. Danilo ugyan hibázott egy nagyot a 66. percben, de a brazil hátvéd tévedését dupla védéssel biztosította a Costa Rica-i kapus.

A másik oldalon Luka Modric lövése utat talált a kapuba, de Ronaldo közbeavatkozása miatt nem volt érvényes a gól, aktiválódott a leshelyzet. A 77. percben a Torres helyére érkező Gameirót hozta nagy helyzetbe egy másik csereember, Ángel Correa, a francia csatárt azonban megelőzte a hátulról érkező Sergio Ramos.

Az Atlético hiába nyert, kiesett a BL-ből.

A Real Madrid az első olyan csapat lehet a Bajnokok Ligájában, amely két egymás utáni évben is elhódítja a trófeát. Ez legutóbb az AC Milannak sikerült 1990-ben, akkor bajnokcsapatok Európa-kupájaként futott a sorozat.

UEFA Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Atlético Madrid–Real Madrid 2–1 (2–1)
gólok: Saúl Ñíguez (12.), Griezmann (16., büntetőből), illetve Isco (42.)
Döntőbe jutott a Real 4–2-es összesítéssel

Atlético: Jan Oblak – Filipe Luís, Diego Godín, Sztefan Szavics, José María Giménez (Thomas 56.) – Yannick Carasco, Saúl Ñíguez, Gabi, Koke (Ángel Correa 76.) – Antoine Griezmann, Fernando Torres (Kevin Gameiro 56.). Vezetőedző: Diego Simeone.

Real: Keylor Navas – Danilo, Sergio Ramos, Raphaël Varane, Marcelo – Toni Kroos, Casemiro (Lucas Vázquez 77.), Luka Modric – Isco – Cristiano Ronaldo, Karim Benzema. Vezetőedző: Zinédine Zidane.

Kapcsolódók

Kimaradt?