BL: a cardiffi döntő küszöbén a Real

A Real Madrid Cristiano Ronaldo mesterhármasával győzte le városi riválisát az UEFA Bajnokok Ligája elődöntőjének első felvonásán. Az Atlético 0–3-ról kellene fordítson a továbbjutáshoz.

A párharcot hazai pályán kezdő BL-címvédő minden tekintetben felülmúlta kedd este Diego Simeone csapatát. A vendégek legjobb embere annak ellenére is Jan Oblak volt, hogy a szlovén kapus három gólt kapott a Santiago Bernabéuban. Cristiano Ronaldóék végig kézben tartották a meccset, a portugál támadó pedig újabb emlékezetes estét produkált a legrangosabb sorozatban.

Ronaldo első gólját a tizedik percben szerezte, a Casemiro által középre visszarúgott labdát fejjel továbbította a kapuba. A mesterhármas a mérkőzés utolsó negyedében teljesült be, a 73. percben Benzema hozta lövőhelyzetbe CR-t, aki nagyon jó érzékkel találta el a játékszert. A harmadik, egyben utolsó gólnál Ronaldo Lucas Vázquezzel játszott össze: a spanyol szélső elhúzott Godín mellett, majd visszapasszolt az alapvonalról Ronaldóhoz, Oblák ismét verve volt.

Szokatlan mód az Atlético Madrid védelme sokat hibázott a Real otthonában, amit rendre ki is használtak a hazaiak. Az Atlético játékosai ugyanakkor támadásban sem remekeltek, kilencven perc alatt két említésre méltó lehetőséget dolgoztak ki, mindkettőt az első félidőben. Koke szemfüles passza után Gameriót Navas blokkolta egy jó ütemű bevetődéssel. Később Griezmann ívelt a kapu elé szabadrúgásból, Godín néhány méterről a kapu fölé bombázta a labdát.

A visszavágót május 10-én (szerdán) rendezik a Vicente Calderón Stadionban.

UEFA Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés

  • Real Madrid–Atlético Madrid 3–0 (1–0)
  • gól: Ronaldo (10., 73., 86.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?