BL: teljesen szétesett az Arsenal Münchenben

Sokgólos meccseket hozott az UEFA Bajnokok Ligája kieséses szakaszának második játéknapja. A Bayern München 5–1-re gázolta el hazai pályán az Arsenalt, miközben a Real Madrid hátrányból fordítva, 3–1 arányban nyomta le a Napolit a Santiago Bernabeuban.

Apró előnyt jelentett az Arsenal labdarúgói számára, hogy mivel kiemeltként érkeztek a sorsolásra, otthon szerepelhetnek a visszavágón. Előbb azonban egy meredeknek ígérkező müncheni kiszállás várt Arsene Wenger legénységre, és a Bayern pályáján jó eséllyel el is dőlt a továbbjutás.

A londoniak a félidőben még jól álltak, zsebükben az értékes idegenbeli góllal vágtak neki a második 45 percnek, amely azonban kizárólag a német bajnokról szólt.

Robert Lewandoski góllal és gólpasszal javította ki korábbi hibáját, ami után a játékvezető tizenegyest ítélt az első félidő közepén. Alexis Sánchez büntetőjét ugyan kivédte Manuel Neuer, de a visszapattanót nagy nehezen bevágta a chilei támadó.

Thiago Alcántarának hasonlóan nagy szerencséje volt a 63. percben, amikor is megpattant lövése átverte Ospinát, a Bayern pedig elhúzott 4–1-re. Egyébként az Olaszországban született, brazil származású spanyol válogatott középpályás néhány perc alatt két gólt lőtt.

A hajrában aztán az éppen becserélt Thomas Müller zárta le a meccset egy okos megoldással. A Bayern egy klasszikus Robben-góllal szerzett vezetést, a holland légiós megkapta szélen a labdát, kettőt tolt rajta, majd ballal célba vette a kapu jobb oldalát.


A Real Madrid és a Napoli összecsapását olyan sztárvendégek nézték végig a helyszínen, mint Rafael Nadal vagy Diego Maradona. A spanyol teniszezőnek mindenestre jobb estéje volt, a legendás argentin labdarúgót aligha nyűgözte le egykori csapatának teljesítménye.

Pedig a jó formában levő itáliai együttes remekül kezdte a meccset, hála a szemfüles Lorenzo Insigne-nek: a nápolyi kisember a 8. percben távoli lövéssel lepte meg a kapujából kimozdult Keylor Navast – a Costa Rica-i kapus későn kapcsolt, így a labda a hálóban kötött ki.

A madridiak viszont igazi nagy csapat módjára, türelmes játékkal bedarálták a vendégeket. Hogy a félidőben ne a Nápolynál legyen az előny, arról Karim Benzema gondoskodott egy fejessel, ugyanakkor a külsővel kiváló beadást szállító Carvajalt is dicséret illeti.

Fordulás után nem sokkal Cristiano Ronaldo és Toni Kroos összjátékából újabb madridi gól született, a portugál szélső laposan visszatett labdáját a német középpályás jó érzékkel küldte a kapuba. Hamarosan jött a harmadik Real-találat, Casemiro kegyetlenül kilőtte a bal alsót, miután véletlenül eléje pördült a játékszer.

Bár a „kékek” küldetése még innen sem tűnik lehetetlennek, Maurizio Sarri mesternek nagyon össze kell kapnia a védekezést az olaszországi visszavágóra – egy újabb sokgólos ütközet szinte biztosan a Real továbbjutását jelentené. Igaz, a „királyiaknak” amúgy is nagy esélyük van a negyeddöntőbe jutni.


UEFA Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő
Odavágók

  • Real Madrid–SSC Napoli 3–1 (1–1)
  • gól: Benzema (18.), Kroos (49.), Casemiro (54.), ill. Insigne (8.)
  • Bayern München–Arsenal 5–1 (1–1)
  • gól: Robben (11.), Lewandowski (53.), Thiago Alcántara (56., 63.), Müller (88.), ill. Alexis Sánchez (30.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?