Unai Emery: „Kilencven perc még hátra van”

A hazai pályán kiharcolt négygólos előny ellenére Unai Emery óvatosságra inti játékosait a barcelonai visszavágó előtt. A Paris Saint-Germain baszk edzője elmondta, továbbra is tisztelniük kell a katalán riválist.

Unay Emery 23. próbálkozásból mindössze a második alkalommal tudta legyőzni a Barcát, de a 4–0-s győzelem hatalmas meglepetésként robbant a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. „Ez nem a Barca” – írta címlapján a barcelonai székhelyű Diario Sport. „Desastre” (Katasztrófa) – összegzett a Mundo Deportivo.

​„A csapatom nagy erőbedobással játszott, ez pedig kifizetődött. Ma valamit bebizonyítottunk, de továbbra is tisztelnünk kell a Barcelonát. A játékosoknak és a stábnak is azt üzenem: 90 perc még hátra van. Tudjuk, hogy szenvedni fogunk Barcelonában, nagyon hosszú 90 perc vár ránk” – nyilatkozta Emery.

Luis Enrique a lefújás után ingerült nyilatkozatott adott a TV3 riporterének, a hivatalos sajtóbeszélgetésen viszont már higgadtan értékelt a tréner: „Az első perctől fölénk nőtt az ellenfél, nem tudtunk mit kezdeni a letámadásokkal. Ne feledjük azonban, hogy két meccsből áll a párharc, bár nehéz helyzetben állunk, a fele még hátra van, ráadásul legközelebb otthon játszunk. Négy, öt gólra lesz szükségünk, hinnünk kell magunkban” – mondta a Barcelona edzője.

A visszavágót március 8-án rendezik a Camp Nouban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?