banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

EURO-2016: Negyeddöntőben a házigazda franciák

A házigazda francia labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 2-1-re nyert a csaknem 30 percig emberhátrányban futballozó írek ellen az Európa-bajnokság első vasárnapi nyolcaddöntőjében, Lyonban. A franciák a negyeddöntőben a hétfő esti Anglia-Izland összecsapás győztesével találkoznak majd.

Francia szempontból "hidegzuhannyal" indult a mérkőzés, Pogba ugyanis büntetőt érő szabálytalanságot követett el a tizenhatoson belül Longgal szemben, Brady pedig az Európa-bajnokságok történetének leggyorsabb tizenegyesből lőtt góljával megszerezte a vezetést az íreknek. A házigazdák nagy nyomás alá helyezték a riválist, de nem sikerült bevenniük a kaput, s a félidő derekán 10-12 percig leginkább a mezőnyben folyt a játék. A franciák a játékrész hajrájában ismét nagyobb tempót diktáltak, de nem sikerült kiegyenlíteniük.

Eredmény, nyolcaddöntő: Franciaország-Írország 2-1 (0-1); Lyon, Stade de Lyon, 56 279 néző, v.: Nicola Rizzoli (olasz); gólszerzők: Griezmann (57., 61.), illetve Brady (2., 11-esből); kiállítva: Duffy (66.); sárga lap: Kanté (27.), Rami (44.), illetve Coleman (25.), Hendrick (41.), Long (72.)

Fordulás után maradt a francia fölény, Didier Deschamps válogatottja még nagyobb energiát fektetett a támadásokba, s a remekül futballozó Griezmann négy perc alatt szerzett két góljával megfordította a mérkőzés állását. Az Atlético Madridban légióskodó támadó öt perccel később is főszereplő volt, Duffy ugyanis vele szemben követett el olyan szabálytalanságot a tizenhatos előtt, amelyért a játékvezető kiállította az ír játékost.

A megfogyatkozott ír válogatottnak nem sok esélye maradt az egyenlítésre, ráadásul a franciák nem álltak le a támadásvezetéssel, így a szigetországiak kapuja folyamatosan veszélyben forgott. A hajrában ugyanakkor nem született már gól, maradt a 2-1-es francia siker.

Kapcsolódók

Kimaradt?