EURO-2016: Öngóllal jutott a negyeddöntőbe a walesi válogatott

A walesi válogatott öngóllal nyert az északír csapat ellen a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombat kora esti nyolcaddöntős mérkőzésén, a párizsi Parc des Princes-ben. A továbbjutó együttes a Magyarország-Belgium párharc győztesével mérkőzik majd a negyeddöntőben Lille-ben, jövő pénteken.

Az északírek veszélyeztettek először, a 10. percben Dallas lőtt pontosan ballal 16 méterről, Hennessey a jobb kapufa mellől ütötte szögletre a labdát. A folytatásban aztán alig akadt helyzet, jobbára a mezőnyben zajlott a játék. A 19. percben a walesiek ugyan betaláltak az északír kapuba, de les miatt a játékvezető nem adta meg a gólt. Három perccel később a túloldalon Ward próbálkozott lövéssel jobbal 20 méterről, Hennessey azonban a kapu fölé tolta a labdát.

Eredmény, nyolcaddöntő: Wales - Észak-Írország 1-0 (0-0); Párizs, Parc des Princes, 44 000 néző, v.: Martin Atkinson (angol); gólszerző: McAuley (75., öngól); sárga lap: Taylor (58.), Ramsey (94.), illetve Dallas (44.), Davis (67.)

Az első félidőben egyáltalán nem volt érzékelhető, hogy egy csoportelsőként és egy csoportharmadikként továbbjutott csapat mérkőzik. Az északírek ugyan valamivel alulmaradtak labdabirtoklásban (42-58 százalék), ugyanakkor kétszer eltalálták az ellenfél kapuját, míg a walesieknek ez addig nem jött össze.

A második félidőben viszont lendületesebben futballozott a walesi válogatott. Az 53. percben Ramsey ívelte az északír kapu elé jobbról a labdát, a jól érkező Vokes pedig a tizenegyes-ponton felugorva a bal kapufa mellé fejelt. Az 58. percben Bale tekert szépen kapura az ő buktatása miatt megítélt szabadrúgásnál, de McGovern nagy vetődéssel hárított.

Ezt követően is aktívabb maradt a walesi csapat, amely bő negyedórával a vége előtt kényszerítette ki a győzelmet érő gólt. Az északír válogatott a második félidőben kevés veszélyt jelentett ellenfele kapujára.

Kapcsolódók

Kimaradt?