A magyarok mellett a románokat is büntette az UEFA

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) csütörtöki döntése szerint nem csak a magyar, hanem a román válogatottnak is zárt kapuk mögött kell lejátszania szurkolóinak rendbontása miatt a következő Európa-bajnoki selejtezőt. Így a Románia–Finnország találkozóra nem ülhetnek be nézők október 8-án.

A Román Labdarúgó Szövetség (RFR) tájékoztatása szerint az UEFA a magyar-román, illetve a román-görög mérkőzésen tapasztalt rendellenességek miatt hozta ezt a szankciót. A nemzetközi szövetség a zárt kapuk elrendelése mellett pénzbüntetéseket is kiszabott: összesen 110 ezer eurót pirotechnikai eszközök és tiltott bannerek használata, rasszista bekiabálások és az ellenfél himnuszának gyalázása miatt.

 A magyarok elleni szeptember 4-i, budapesti találkozón a román szurkolók tiltott transzparenst helyeztek ki a lelátóra, pirotechnikai eszközöket használtak, nem tisztelték a magyar himnuszt, az elhangzásakor hátat fordítottak a pályának. A szimpatizánsok három nappal később, a bukaresti, görögök elleni Eb-selejtezőn ugyancsak pirotechnikai eszközöket vetettek be.

Az MLSZ-től eltérően egyébként a FRF nem kommentálta közleményében az UEFA döntését.

Kapcsolódók

Kimaradt?