Lehúzta a magyar válogatottat a román sajtó

A román lapok többsége szerint nyerhettek volna Budapesten, és a gól nélküli döntetlen elsősorban nem a magyar, hanem a román csapaton múlt. Volt olyan szakember is, aki szerint olyan nehézkesek voltak a magyarok, mint a tornyok.

A Gazeta Sporturilor román sportnapilap a "0, plusszal" címmel tudósított Budapestről.  Azt írják, hogy várható volt a végeredmény, hiszen egyik csapat sem erőltette meg magát a győzelemért. A legfontosabb számukra az, hogy Románia számára ezzel "szabad az út Franciaország felé", persze ehhez hétfőn le kell győzni a görög válogatottat.

Anghel Iordănescu, a román válogatott szövetségi kapitánya szerint egyébként Görögország a csoport legerősebb csapata, hiába nem ezt mutatja a tabella.

A prosport.ro-n a román csapat gyenge játékát elemezték, arra jutva, hogy egyetlen román focista sem tudott 90 percig jól játszani, így hiába a mezőnyfölény, nem tudtak győzni. „Életemben nem láttam ennyire rosszul focizó román csapatot, ezt a magyar válogatottat 3-0-ra verhettük volna! - ezt már Dumitru Dragomir korábbi ligaelnök nyilatkozta a találkozó után.

Cornelel Dinu, korábbi válogatott játékos és szövetségi kapitány is gyenge magyar csapatot látott. Szerinte  néhányan "olyan nehézkesek voltak, mintha tornyok lettek volna", nem tudtak passzolni, a magyar szövetségi kapitányt pedig mintha "jobban érdekelte volna az Oktoberfest, mint a foci".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?