Sátortetős jégpályát kapnak a marosvásárhelyi jégkorongozók

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia a Maros Megye Tanácsával és a a Marosmenti LEADER Egyesülettel közösen építi fel Marosszentgyörgyön azt a sátortetős jégpályát, amelyet az SZJA marosvásárhelyi kishokisai mellett a nagyközönség rendelkezésére is bocsátanak.

Marosvásárhely volt eddig az egyetlen olyan székelyföldi megyeszékhely, ahol a jeges sportok gyakorlására nem voltak megteremtve az infrastrukturális feltételek. A helyzet azonban hamarosan itt is megváltozik, hiszen elkezdődött a sátortetős jégpálya építése.

Mostanra minden akadály elhárult, és a terep előkészítésével meg is kezdődött a sátortetős műjégpálya építése. A vásárhelyi jégkorong újjáélesztése Maros Megye Tanácsának és a Marosmenti LEADER Egyesületnek is szívügyévé vált. A jelenlegi építkezést az SZJA velük partnerségben kezdte meg, a területet pedig, amelyen a létesítmény állni fog, a marosszentgyörgyi önkormányzat bocsátotta rendelkezésre.

A vásárhelyihez hasonló ballonpálya működik már Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredában és Gyergyószentmiklóson is. Az épülő jégpályához tartozó öltözőkonténereket már megvásárolták. Ezeket ideiglenesen - a koronavírus elleni harc jegyében - a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház rendelkezésére bocsátotta az SZJA. A tervek szerint a jégpálya már idén ősszel, a szezon elején megnyitja kapuit. Várhatóan szeptemberre kerül minden a helyére, ekkor szállítják át a jelenleg gyógyszerraktárként hasznosított öltözőket is.

A maros megyei beruházás hatalmas jelentőséggel bír, ugyanis egy népes hokiközpont, egy népes közösség jut most hozzá a lehetőséghez, hogy az év nagyobbik részében otthonához közel űzhessen jeges sportokat. Az SZJA arra számít, hogy az új infrastruktúra a vásárhelyi központ gyors bővülését, a gyereklétszám ugrásszerű növekedését fogja eredményezni. 

Kapcsolódók

Kimaradt?