Sajtóértesülés: augusztusban zárulhat a nemzetközi futballidény a BL-döntővel

A Cadena SER rádióadó információi szerint az Európai Klubok Szövetsége (ECA) megegyezett az Európai Labdarúgó-szövetséggel (UEFA) a koronavírus-járvány miatt felfüggesztett futballidény augusztusban történő befejezéséről – már amennyiben a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi.

A két szervezet megállapodása értelmében a nemzeti bajnokságok hamarabb véget érnek majd, mint az európai kupasorozatok, a találkozókra pedig a szurkolók és a játékosok egészségét szem előtt tartva zárt kapuk mögött kerülhet sor. Korábban már esett róla szó, és továbbra sincs kizárva, hogy a Bajnokok Ligája és az Európa Liga végjátékában semleges helyszínen rendezendő egymeccses párharcok dönthetnek a továbbjutók kilétéről. Ha az idényt sikerül augusztus elején befejezni, akkor a következő szezon szeptemberben kezdődhet – tette hozzá a Cadena SER.

Mint ismert, a BL és az El küzdelmeit is a nyolcaddöntőben függesztették fel a koronavírus-járvány miatt, míg az európai topbajnokságok többségében még legalább tíz forduló hátravan a szezonból.

A külföldi koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: A Bajnokok Ligája 2019–2020-as hivatalos labdája | Fotó: AFP)

Kapcsolódók

Kimaradt?