Vándorfesztiválként szervezik meg 2021-ben az Awake-et

A korábban a gernyeszegi Teleki-kastély udvarán megszervezett Awake butikfesztivál 2021-ben vándorfesztivállá alakul: több városban, korlátozott számú közönséggel tartják meg, a járványhelyzethez igazodva, jelentették be kedden a szervezők.

Az elmaradt 2020-as kiadásra megvásárolt jegyek bármelyik helyszínre érvényesek lesznek, hangsúlyozták. A gernyeszegi Teleki-kastély mellett eddig Konstanca, Iași, Kolozsvár és Bukarest szerepel a helyszínlistán.

„Már tavaly nyáron eldöntöttük, hogy megtartjuk a csapatunkat és kidolgozunk egy tervet arra, hogy hogyan élesszük fel az Awake fesztivált biztonságos, a járványhelyzethez igazodó formában. Nyilván reméltük, hogy visszatérhetünk a „normalitáshoz”, de csak a reményre nem alapozhattunk. Majdnem február van, és a rendezvényszervezés ágazata még mindig áll, nem tudjuk, hogy szervezhetünk-e nyáron fesztivált tízezreknek vagy csak korlátozott számú közönséget fogadhatunk” – mondta Laura Coroianu, az Awake igazgatója.

A szervezők jelenleg azzal számolnak, hogy egy-egy helyszínen naponta 1000-3000 főt fogadhatnak. A járványügyi intézkedések között a maszkviselést, a távolságtartást, az oltást, a gyorstesztelést, a zsúfoltság elkerülését említették. További részleteket később jelentenek be.

Az Awake fesztivált a kulturális minisztérium RoCultura program keretében kapott 193 731,30 eurós vissza nem térítendő támogatás segítségével szervezik meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?