Többek közt Silviu Purcărete és Andrei Șerban is rendezni fog a kolozsvári színházban

A világjárvány miatt nehéz évadot zárt a Kolozsvári Állami Magyar Színház, amelyben három bemutató sikerült megtartani, közben azonban előkészítették a következő, 229. évadot, amely alatt neves rendezők térnek vissza a kincses városba, derül ki az intézmény közleményéből.

Az augusztusban induló 229. évadban olyan neves rendezők érkeznek a kolozsvári színházhoz, mint Jurij Kordonszkij, Silviu Purcărete, Andrei Șerban, Bocsárdi László, de az évad végén bemutatott Rómeó és Júlia rendezője, ifj. Vidnyánszky Attila is újra együtt dolgozik majd a kolozsvári társulattal.

Tompa Gábor a 2021/2022-es évadban William Shakespeare Hamlet című tragédiáját állítja színpadra Vecsei H. Miklóssal a címszerepben, míg Sinkó Ferenc egy kortárs német drámát, a Seymourt rendezi a színház stúdiótermében.Tompa Gábor, a KÁMSZ igazgatója a társulat 2020/2021-es évadot záró gyűlésén | fotó: Bíró István

A következő évadban kezdetét veszi az Európai Színházi Unió Katasztrófa elnevezésű nemzetközi projektje 15 európai színház részvételével. A projekt célja, hogy az antik görög drámákból kiindulva, olyan nemzetközi koprodukciók szülessenek, amelyek egyrészt a hagyomány és az emlékezet talaján állva, másrészt a nyelvi és kulturális sokszínűség jegyében újragondolják a közös európai múltat és jövőt. Tompa Gábor rendezésében a Kolozsvári Állami Magyar Színház a konstancai Állami Színházzal és a ljubljanai Szlovén Nemzeti Színházzal együttműködésben egy négynyelvű előadást hoz létre, Aiszkhülosz Leláncolt Prométheusz című tragédiája és Samuel Beckett Katasztrófa című drámája alapján.

A 2021/2022-es évad első bemutatójára szeptember 1-jén kerül sor A. P. Csehov Cseresznyéskert című színművét Jurij Kordonszkij rendezésében láthatják a nézők.

Az augusztusi és a szeptemberi előadásokra jegyek augusztus 15-ig online vásárolhatóak a www.biletmaster.ro weboldalon, majd augusztus 16-tól a színház jegypénztárában is lehet jegyeket váltani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?