A Kossuth-díjas Csíky Andrást láthatjuk a kolozsvári színház világnapi közvetítéseiben

A vírushelyzet miatt online ünnepli a 2021-es nemzetközi színházi világnapot a Kolozsvári Állami Magyar Színház két korábbi előadás online közvetítésével, jelentette be csütörtökön az intézmény.

Szombaton, március 27-én 17 órától Mihai Măniuţiu 2003-as rendezése, a Doktor Faustus tragikus históriája, majd 20 órától Mihail Bulgakov drámája, a Képmutatók cselszövése látható, amelyet Tompa Gábor 1995-ben állított színpadra.

Az előadásokkal a nemrég Kossuth-díjjal kitüntetett Csíky Andrást, a kolozsvári színház örökös tagját is köszönti a társulat, aki mindkét előadásban főszerepet alakít: Doktor Faustus, illetve Molière szerepében látható.Csíky András és Kézdi Imola | fotó: Makara Lehel

Az előadások a színház Facebook-oldalára kerülnek fel, és március 29-én, hétfőn 12 óráig lesznek elérhetőek.

A Képmutatók cselszövése című előadás 1996-ban a „I. L. Caragiale” Nemzeti Színházi Fesztiválon a legjobb rendezésért járó díjat (Tompa Gábor), és a legjobb díszletért járó díjat (Dobre-Kóthay Judit) kapta, míg a debreceni Országos Színházi Találkozón szintén a legjobb rendezőnek járó díjban részesítették, a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat pedig Bíró József érdemelte ki.Képmutatók cselszövése | fotó: Temesi Zsolt

A Doktor Faustus tragikus históriája című előadás elnyerte a 2003-as év legjobb rendezés (Mihai Măniuțiu) és a legjobb férfi főszereplő (Bogdán Zsolt) UNITER (Román Színházi Szövetség) díját. Az előadásnak a kisvárdai Határon Túli Magyar Színházak Fesztiválján a legjobb előadásért járó nagydíjat ítélték oda, emellett Kézdi Imola Alakítás-díjban, Bogdán Zsolt Alakítás-különdíjban, Cristian Rusu pedig a legjobb díszlet különdíjban részesült a fesztiválon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?