Szatmáron indult, Kovászna megyébe is eljut a TIFF-karaván

Tíz helyszínre jut el a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) vándormozija, a TIFF-karaván. Magyarlápos és Szatmár után Nagykárolyban folyatódnak a nyári filmestek, derül ki a szervezők közleményéből.

Mint írták, július 15. és 17. között Nagykárolyban és a Máramaros megyei Bréb faluban, július 21. és 24. között, illetve 26. és 31. között Temesváron, augusztus 5-én és 6-án Tasnádon, augusztus 5. és 7. között Medgyesen, augusztus 9-én és 10-én a Kovászna megyei Zabolán, augusztus 12-től 14-ig Galacon, szeptember 9-től 11-ig pedig Déván szerveznek vetítéseket a TIFF válogatásában szereplő filmekből.A TIFF-karaván helyszíne Magyarláposon

Látható lesz többek között a Transilvania Trófea idei nyertese, az Utama című bolíviai film (itt írtunk róla), a Cannes-ban az Un certain regard kategóriában díjazott Metronom, a TIFF-en a legjobb dokumentumfilm díjával elismert Pentru mine tu ești Ceaușescu, a fesztivál Román Film Napjai szekciójának versenyét megnyerő Miracol, a Berlinálén Arany Medve-díjjal kitüntetett Alcarràs. Emellett olyan már korábban bemutatott és sikert aratott filmeket is vetítenek, mint a Vad Románia (România Sălbatică) című természetfilm, a spanyol Sentimental és a Neidentificat című román thriller.

Ebben az évben Temesváron szervezik meg a legtöbb szabadtéri filmestet. Július 21. és 24. között a Shopping City Timișoara emeleti parkolójában, július 26. és 31. között a Capitol nyárikertben, illetve a Victoria moziban. A mozifilmek között lesz egy különleges mozikoncert is: Carmine Gallone némafilmjét, a Malombrát élő zenei kísérettel vetítik. A filmzenét Simona Strungaru szerezte.

A filmkaraván részletes programját a tiff.ro oldalon teszik közzé. A vándorrendezvény 2021-ben 12 városba jutott el, a 40 vetítésen több mint 7500 néző vett részt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?