Vizsgafilmek nagyvásznon: bemutatkoznak a BBTE és a Sapientia diákjai

Vizsgafilm-vetítést szervez a héten két kolozsvári egyetem is, ahol magyar nyelvű filmes képzés zajlik: kedden a Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE), pénteken a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (Sapientia EMTE) diákjainak alkotásait mutatják be.

A BBTE Színház és Film Karának Magyar Film és Média Intézete június 28-án, kedden 11 órára várja az érdeklődőket a Művész (Arta) moziban (Egyetem/Universității utca 3. szám) megszervezett eseményre, amelynek keretében az alapképzéses és mesteris végzősök vizsgafilmjeit lehet megtekinteni. A vetítéseket 14:30 és 15:30 között a ballagás követi.Pexels.com

Pénteken, július 1-én az 5. First Cut keretében mutatkoznak be a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának Filmművészet, fotóművészet, média szakos (BA), illetve Filmtudomány (MA) szakos hallgatói. Az egyetem Tordai út 4. szám alatti épületében a friss filmtermés legjobbjait tekinthetik meg az érdeklődők, illetve fotó- és videóinstallációkat is megnézhetnek.

A program része lesz egy közönségtalálkozó is a filmes szak volt hallgatójával, Keresztes Péterrel, akinek A háborúban nincs jó búcsú című tévériportját Prix CIRCOM díjjal tüntette ki a az európai regionális közszolgálati televízióállomások szakmai szövetsége.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?