A Szerelem a korona idején című Filmtett-produkciót díjazták a TIFF-en

A Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) minden évben megszervezi a kolozsvári filmek versenyét. A fődíjat az Emilia Hosu are H.I.V. (Emilia Hosu HIV-fertőzött) című kisjátékfilm kapta, a zsűri különdíját pedig a Szerelem a korona idején című animációs dokumentumfilm a kedd esti díjátadón, írta meg a Filmtett.

A helyi filmek versenyének döntőjében hat film került be, ezek közül három volt magyar produkció. A zsűri Szucher Ágnes a 2021-es Filmtett Workshopon készült animációs dokumentumfilmjét, a Szerelem a korona idején című alkotást tüntette ki különdíjjal, azaz 7000 euró értékű posztprodukciós szolgáltatásokkal. A filmben öt fiatal interjúalany mesél arról, hogy szenvedte meg a párkapcsolatuk a hosszú ideig tartó karanténhelyzetet, összezártságot.

A fődíjat és a Făclia újság különdíját Ioana Păun filmje kapta 15000 euró értékű szolgáltatás és 1500 euró értékű pénzjutalom kíséretében. Az Emilia Hosu are H.I.V. című kisjátékfilmben egy fiatal ügyvédnő hiteti el alkalmi szexpartnerével, hogy AIDS-es.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?