Nagy dobásra készülnek az első Weekend Lake Festival szervezői

Koncertekkel, közönségtalálkozókkal, tematikus beszélgetésekkel, előadásokkal várja a közönséget az első alkalommal megszervezett Weekend Lake Festival a Hargita megyei Csíkszenttamáson. Ott lesz a Zanzibár, a 4S Street, Pápai Joci, Paulina, Dzsúdló, Manuel, de lesznek színházi- és irodalmi előadások is. A székelyföldi fesztivál négy napon át várja a bulizni vágyókat, miközben jótékonysági célokat is szolgál.

Nagy dobásra készülnek augusztus 25–28-a között a Hargita megyei Csíkszenttamáson. A település melletti Szent Anna Feredőnél kialakított fesztivál-helyszínen első alkalommal szervezik meg a Weekend Lake Festivalt. A részleteket csütörtökön ismertette Teutsch Tamás főszervező. Mint a bevezető sajtóeseményen elhangzott a rendezvény 2,5 hektáros helyszínén 2 színpad, 3 bulizó helyszín, továbbá 2 beszélgetős helyszín várja az érdeklődőket.

Mint a szervező kiemelte: igyekeztek olyan helyszínt találni, amely igény szerint alakítható, könnyen megközelíthető és megfelelő nagyságú parkolóhellyel rendelkezik. Az autóval érkezők a „csonka torony” mellett kialakított parkolóban tudják hagyni a járműveket, ugyanakkor kerékpármegőrzőt is kialakítanak, hangzott el. A helyszín sem mindennapi | Fotó: terjhazavandor.ro

Teutsch Tamás kiemelte, hogy a fesztiválon megjelenő szolgáltatók kiválasztásánál figyelembe vették, hogy helyiek, vagy környékbeliek legyenek. Így a szolgáltatók közül 2 csíkszenttamási mellett további 6 Hargita megyéből érkezik.

A programmal kapcsolatosan elhangzott, hogy olyan koncert-csemegéket kínálnak, mint az Erdélyben első alkalommal koncertező Pápai Joci, vagy éppen Paulina, aki élő Show-val érkezik. A zenei programokon kívül lesznek színházi előadások, közönségtalálkozók színészekkel, művészekkel, humoristákkal, influenszerekkel.  Meghívottak között lesz például Novák Károly Eduárd sportminiszter is. A programok minden nap délelőtt 10 órától hajnali 4-ig tartanak, tudtuk meg.

A főszervezők kifejezetten célként tűzték ki, hogy a rendezvényből lehetőség szerint a település is profitáljon. A kempinges, sátorhelyes szálláslehetőségen kívül a faluban is lehetőség lesz szállást foglalni falusi vendéglátás keretében. Az első 10-15 ilyen foglalás már meg is történt – emelték ki.

Gondolnak a helyi közösségre is

Az esemény több módon szolgál jótékonysági, közösségi célokat is. Mint Teutsch Tamás elmondta: a jegybevételek 2 százalékát egy helyi állatmenhely támogatására ajánlották fel. Ezen kívül a fesztivál területén működő mobil-töltőpont bevételéből csíkszenttamási nehéz sorsú családokat fognak segíteni, a kemping díjából pedig helybéli civil szervezetek munkáját fogják segíteni. Mindemellett a gasztronómiai kínálat esetében is igyekeztek helybeli alapanyagok felhasználását ösztönözni,

„Hasonlóan a torockói Dubble Rise Fesztiválhoz szabadtéri helyszínekkel, kempinggel adjuk meg az alaphangulatot, csak nem kell innen több száz kilométerre elutazni. Az előadóink közül többen első alkalommal érkeznek Romániába, Erdélybe. Olyan fesztivált szervezünk, amely szeretnénk, ha Hargita megye etalonja lenne, és meghatározná az utána következő hónapokat, éveket” – mondta el a Maszol érdeklődősére Teutsch Tamás.

Mint elhangzott, elővételben eddig 1300 bérlet talált gazdára, ami kiemelkedőnek nevezhető a hasonló profilú eseményeket tekintve. A szervezők egyébként napi 3-5 ezer látogatóra számítanak.

A napijegy az első három napon 50 lejbe kerül, vasárnap pedig 60 lejt kell érte fizetni. A négynapos bérlet ára elővételben 140, a helyszínen 150 lej. A kempingben négy napra 25 lejért lehet sátorhelyet bérelni. A 12 év alattiaknak ingyenes a belépés, ám esetükben szükséges a felnőtt kísérő jelentléte, ugyanez igaz a 12-14 év közöttiekre is, 18 év alatt pedig mindenki kiskorú-karszalagot kap. Naponta 10 és 12 óra között a belépés ingyenes, ám amennyiben valaki elhagyja a fesztivál területét, 12 óra után meg kell váltania a belépőjegyét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?