Második alkalommal szerveznek családi fesztivált Benedekmezőn

A Sepsiszentgyörgy melletti Benedekmező ad otthont a második alkalommal megrendezett Tündérvár családi fesztiválnak augusztus 20-án. A szervezők apa- és anyamegőrzőt is kialakítanak majd.

Tartalmas kikapcsolódást ígér a Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesületének második alkalommal megszervezett családi fesztiválja a Kovászna megyei Benedekmezőn.

A kezdeményezők legfőbb célja, hogy a családokat összehozza olyan egész napot átfogó szabadtéri tartalmas foglalkozásokra, melyeken a család minden tagja szerepet kap kortól függetlenül. „Egy igazi családünnep ez a fesztivál, kis- és nagycsaládosok számára egyaránt izgalmas próbatételekkel” – olvashatjuk az esemény ajánlójában.

A főszervező Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete elnöke, Fülöp Csaba a Maszol érdeklődésére elmondta: a fesztivált a keresztény értékrend és a gyermekközpontúság mentén szervezik. „Nem nagykoncertes bulira készülünk, hanem meghitt hangulatú családi eseményre, nem számítunk nagy tömegre, de mindazokat várjuk, akik az értékrendünkkel azonosulni tudnak” – emelte ki az elnök. Hozzáfűzte: bár a szervező egyesület a nagycsaládosokat fogja össze, az eseményen bárkit szívesen látnak.

A programokkal kapcsolatosan Fülöp Csaba megosztotta, hogy azok összeállításánál is a gyermekközpontúságot tartották szem előtt, valójában egész napos játékot biztosítanak a résztvevőknek. „A legkülönbözőbb népi játékokkal készülünk kiegészítve kvíz jellegű kihívásokkal. A játékok végén minden család magával vihet egy célfotót emlékbe a fesztiválunkról” – mondta el a szervező. Fotó: Tündérvár

A játékokon kívül lesznek felnőtteknek szóló előadások például gyermeknevelés témában. Aki csak pihenni, kikapcsolódni szeretne, annak rendelkezésére áll majd lacikonyha, az apukák pedig az „apamegőrzőként” hívott sörsátor hűvösében lazíthatnak, tudtuk meg. A napot a kolozsvári Karaván együttes interaktív koncertje fogja zárni.

A fesztivál Facebook-eseménye elérhető itt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?