A Wellhello lesz a 17. Főtér Fesztivál – Nagybányai Magyar Napok egyik sztárfellépője

Szeptember 5. és 11. között rendezik meg az idei 17. Főtér Fesztivált, azaz a Nagybányai Magyar Napokat #újrafőatér jelszóval, jelentették be kedden a szervezők, akik különféle kulturális és szórakoztató programokkal várják majd a környék magyarságát és a visszatérő távoli közönséget is.

Többek közt a Kodály Spicy Jazz, a Parno Graszt, a Góbé Zenekar, a Hot Jazz Band, a Lóci Játszik, valamint Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint is fel fog lépni az egyhetes rendezvény alatt.

Az esti zenés fellépők és az esemény egy hete alatt a már jól megszokott állandó vagy időszakos programok és kézműves vásár mellett, színes kulturális és szabadidős foglalkozások közül válogathatnak majd a magyar napokra ellátogatók. A 17. Főtér Fesztivál idén 0. nappal indít, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa közreműködésével, szeptember 4-én.

Szeptember 5-én, a magyar napok első délutánján egy rendhagyó gálaműsorral találkozhatunk a programban, kedden pedig a kiállításoké lesz a főszerep, hiszen a Genius Loci Nagybánya Képzőművészeti Tehetségsegítő Műhelyének résztvevői kiállítják a Teleki Magyar Házban alkotásaikat, illetve a Várvédő Galériában Jándi Dávid festőművész, a Nagybányai Festők Társaságának rendes tagja festményeit is megtekintheti a közönség, majd a nap a mindig nagyon várt Kvíz-esttel zárul.

Szerdán, szeptember 7-én a csíkszeredai Részegh Botond festő és grafikus tárlatát hozzák el a szervezők az Újfőtérre, amit borkóstoló követ, s közben a Kodály Spicy Jazz koncertjét lehet élvezni. Csütörtökön a délutáni kulturális programok után a Parno Graszt és a Góbé zenekar csap majd fergeteges hangulatot, pénteken pedig a Kossuth-díjas Hot Jazz Band zenél újra a fesztiválon.

Szombaton már jóval több program közül lehet válogatni. Gyerek- és családos foglakozások (legózás, mesefoglalkozás, nekem5nyolc, mesepszichológia, arcfestés), és egyéb kulturális és szórakoztató események (médiapanel, MÚRE könyvbemutató, Főtér Fája szülinap, szabadulószoba) után színpadra lép a Lóci Játszik és az est sztárfellépője, a Wellhello.

A fesztivál utolsó napján bicikliverseny, ökumenikus szertartás, néptánc-találkozó, gyerekkoncert és természetismereti foglalkozás is várja a fesztiválra ki- és hazalátogató közönséget. A díjkiosztó után pedig Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint zárja az egyhetes rendezvényt sokszínűségben és harmóniában.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?