Miquèu Montanaro oxitán-francia muzsikus fellépésével indul a 26. Minimum Party alkotótábor

A 26. Minimum Party alkotótábor és szakmai fórum Miquèu Montanaro oxitán-francia muzsikus fellépésével indul július 27-én. A Hargita megyei Kászonaltíz községben, a Tiszás patak tövénél megtartott esemény idei témája a „misterium tremendum”, az eltolódás fokozatai, vagyis az egyszerre elrettentő és megragadó szépség/esztétika lesz.

Miquèu Montanaro, a provence-i trubadúr visszatérő vendég a táborban. A franciaországi oxitán kisebbséghez tartozó vándorzenész, európai hírű zeneszerző egyébként magyarul is beszél, derül ki a szervezők közleményéből.

A július 27. és augusztus 7. között zajló táborban a következő alkotóműhelyek zajlanak: zeneműhely (Márkos Albert – Budapest); vizuális műhely (Kopacz Kund – Csíkszereda–Bukarest–Eger–Pécs); filmesműhely (Fogarasi Gergely – Budapest); fotóműhely (Márkos Tamás – Kolozsvár); mozgásszínház-tánc műhely (Lukács Ádám – Miskolc); építészműhely (Benedek Elemér – Mány, Magyarország); íróműhely (Murányi Sándor Olivér – Székelyudvarhely); filozófiaműhely (Pálfalusi Zsolt – Budapest); kézműves műhely (Pusztai Fruzsina – Kolozsvár); Élboy kísérleti színház műhely (Szabó Attila – Miskolc). A műhelyek részletes leírása és a tábori tematika ismertetése a www.minimumparty.org honlapon található, ugyanitt olvashatóak a jelentkezés feltételei is.

A sátortábor 16 éven felülieknek szól, kisebbek csak szülők felügyeletével jöhetnek. A szervezők művészek, művészetek iránt érdeklődők jelentkezését várják, akik szívesen bekapcsolódnának valamely műhely alkotó tevékenységébe.

A Minimum Party alkotótábort a Nemzeti Kulturális Alapprogram (Budapest), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány támogatja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

.

Kapcsolódók

Kimaradt?