A memória lesz a 20. Minimum Party alkotótábor központi témája

Július 29. és augusztus 9. között huszadik alkalommal lesz Minimum Party alkotótábor és szakmai fórum a Hargita megyei Kászonaltíz község közelében, a Tiszás patak torkolatánál. Idén is tíz műhelyben alkothatnak a résztvevők, e műhelyek többnyire a tábori tematika, a memória hívószava köré szerveződnek, és az ehhez kapcsolódó kérdéseket szem előtt tartva alakul a tábori szakmai fórum is.

„A memória tematika adta magát annak okán, hogy immár 20. alkalommal szervezzük meg a Minimum Party-t. De ezúttal a memóriát a bizonytalan oldaláról szeretnénk megközelíteni, azt vizsgálnánk meg, hogy mennyire alakítjuk át az emlékeinket az idő teltével. Mire emlékezünk másként mint a többiek, mit felejtünk el, milyen részletek esnek ki a képből, illetve mi kap túl nagy hangsúlyt. Vagy pedig mire emlékezünk, ami valójából meg sem történt.” – olvasható a szervezők maszol.ro-hoz eljuttatott közleményében.

A tervezett alkotóműhelyek:

Emlékmúzeum – vizuális-művészeti műhely Szigeti Gábor Csongor (Budapest) vezetésével

Instant vintage & fine art – fotográfia műhely Kónya István (Budapest) vezetésével

EmlékMás – filmes műhely Fogarasi Gergely (Budapest) vezetésével, illetve filmes dokumentáció Schneider Tibor (Kolozsvár) vezetésével

Népi memória – zeneműhely Miqueu Montanaro (Franciaország) vezetésével

A test emlékezete – mozgásszínház, tánc műhely Kocsis Andrea és Lukács Ádám (Miskolc) vezetésével

Élboy, a kísérleti színház műhely – vezeti Szabó Attila (Miskolc-Kolozsvár)

Megfagyott muzsika – építész műhely Márton Ildikó (Csíkszereda) vezetésével

Mit kellene feledni? – filozófia műhely Pálfalusi Zsolt (Budapest) vezetésével

Az ismeretlen napló – író műhely Lövétei Lázár László (Csíkszereda) vezetésével

A füvek emlékezete – kézműves műhely Lázár Mónika (Csíkszereda) vezetésével

A műhelytevékenység mellett a táborban szakmai fórumon a résztvevőknek lehetőségük lesz a műhelyvezetők és meghívottak eddigi munkái megtekintésére, azok kapcsán beszélgetésekre. A szakmai fórum tervezett előadói: Bata Rita, Fekete Zsolt, Fogarasi Gergely, Gáspárik Attila, Kónya Istán, Mester Béla, Molnár Zoltán, Pálfalusi Zsolt, Pető Hunor, Selyem Zsuzsa, Szigeti Gábor Csongor, Vécsi Nagy Zoltán, és mások.

A huszadik alkotótábor támogatói: a Román Kormány Etnikumközi Kapcsolatok Főosztálya (DRI), Nemzeti Kulturális Alapprogram (Budapest), Bethlen Gábor Alap (Budapest), a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a Communitas Alapítvány (Kolozsvár).

Partnerek: Kászonaltíz Polgármesteri Hivatala, Kazun Kulturális Egyesület, Dr. Lukács Mihály Általános Iskola.

További részletek, bejelentkezés itt. 

 

 

Kapcsolódók

Kimaradt?